11-09-11

Dag 27: Caldas de Reis - Padron (18 km)

Omdat het zo donker is, wordt het vertrekuur wat verlaat. Michel is om 8u30 door de gietende regen vertrokken voor zijn tocht naar Padron. Greet heeft dan de bus genomen, toevallig ook naar Padron. Om 12u15 had onze Alsaciaanse vriend er de 18 km al op zitten en kwam hij kloddernat in de albergue aan. Hij was de eerste daar, wat maakt dat je nog een bed kan kiezen in de slaapplaats en dat de toiletten en de douches nog proper zijn. De volgende dagen wordt er goed weer aangekondigd, wat het voor iedereen die onderweg is toch een stuk aangenamer maakt.

En morgen zijn we aan de laatste etappe: 25 km van Padron naar Santiago. Greetje zal de bus nemen, ('t is van de moet) Michel gaat ook verder (maar wel te voet). Ze hebben een afspraak aan de Porto Saxeira, langswaar alle pelgrims vanuit Portugal Santiago binnen komen. Daar sluit Greet aan bij Michel om dan de laatste kilometer toch nog mee af te leggen. Misschien een beetje symbolisch, maar toch vind ik dat ze dat dik verdiend heeft na alle miserie van de laatste weken! En dat ze er in Santiago maar eens een goeie op drinkt om alle teleurstellingen weg te spoelen... En als er hier en daar nog wat restjes ontgoocheling zouden blijven hangen, moet ze nog maar een tweede drinken: Schol, nondedjol !

Voor dinsdag staat er een bezoek aan Finisterra op de agenda en woensdag bezoeken ze Santiago de Compostela. Daar krijgen pelgrims blijkbaar nooit genoeg van... En dan donderdagmorgen zeer vroeg uit het nestje, want om halfnegen moet ze al op het vliegveld zijn voor de terugvlucht. Als daar nog meer over te vertellen valt, zal ik het zeker niet laten. En een foto van de gehavende pelgrim bij aankomst hebben jullie zeker nog te goed van mij!

Mijn weekje verlof van wandelen, fietsen en genieten, zit er nu definitief op. Morgen wacht mij een nieuwe werkweek en dat gaat nog geen klein beetje pijn doen morgenvroeg, mijn gedacht! Slaapwel en ook aan jullie een goede, toffe week gewenst!     

 

22:14 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.