11-09-11

Dag 26: Pontevedra - Caldas de Reis (23 km)

Vandaag is Greetje met de bus aangekomen in Caldas de Reis. In de albergue zitten heel veel pelgrims, vooral Spanjaarden en Duitsers, ook een paar Fransen. Maar ze merkt toch op dat er een iets andere mentaliteit heerst onder de pelgrims, zowel op de baan als in de slaapplaatsen, dan bijvoorbeeld op de route van de Camino Frances. Daar zegt iedereen spontaan een goedendag en wordt er zeer snel verbroederd en verzusterd en worden er verhalen uitgewisseld. Op deze route hebben ze bijvoorbeeld al meegemaakt dat pelgrims hun hoofd wegdraaien om zeker geen goedendag te moeten zeggen... Bizar!

O ja, nu ik toch op de kap van de pelgrims zit, moet ik nog wat vertellen: toen Greet uit de kliniek terug in de albergue kwam, bleek dat zowel het zakje om haar slaapzak in op te bergen als haar Petzl (led-lamp die je op je voorhoofd kan plaatsen, zodat je als je vroeg wil vertrekken, niet te veel mensen stoort bij het inpakken) gestolen waren. Er zit dus blijkbaar altijd en overal kaf tussen het koren... Ik hoop dat de batterijen uitlopen in de rugzak van de dief, zodat al zijn/haar kleren vol gaten komen te zitten! Voilà dat is nu mijn slecht karakter, maar ik ben dus ook geen pelgrimRoepen...

Verder kan ik alleen maar melden dat er nog een andere, Franstalige blog bestaat over de tocht van Michel. Wie geïnteresseerd is, kan die bekijken op compostelle.2011.voila.net Ik zal in deze blog de link van de andere blog bij de links plaatsen: dat lijkt me logisch. Misschien straks meer nieuws. Ik ben terug thuis en nu kan Greet me bellen met de telefoonkaart.   

14:19 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dag Greet ,

ik zat met een bang hart te wachten op nieuws
Greet ik hoop dat je snel terug OK bent . Ik duim !

Bedankt Bob voor de berichten

groetjes Chris

Gepost door: chris | 11-09-11

De commentaren zijn gesloten.