08-09-11

Dag 24: Redondela - Pontevedra (18km)

VAN KWAAD NAAR ERGER ! Zo zag het er nochtans gisterenavond uit... Maar voor jullie verder lezen, wil ik al zeggen dat nu alles in orde is en dat ik haar vanavond al terug aan de telefoon heb gehad.

Greet was al de ganse dag moe, moe, moe. 's Middags had ze een soort gevulde koek gegeten met kaas en hesp en dat was haar niet erg bevallen. 's Avonds na ons telefoongesprek, ging ze met Michel een pizza eten. Na 3 happen is ze daar mee gestopt, want het ging haar echt niet af... Toen Michel naar vrouwtje Suzanne ging bellen, wachtte Greet even op een bank. Daar voelde ze zich plots helemaal niet goed en is ze zelfs buiten bewustzijn geraakt. Ze is van de bank gevallen, met een kwetsuur aan de schouder tot gevolg en een ferme buil op haar hoofd. Ze is tot bewustzijn gekomen met een hoop vriendelijke en behulpzame mensen rond haar, waaronder een politieagente. Ze is naar de kliniek gevoerd in Vigo en heeft daar de nacht doorgebracht. De diagnose: gastro entritis met vermoedelijke oorzaak ofwel een allergie op de medicamenten die ze nam voor die tendinitis ofwel (en dat is meer aannemelijk) iets verkeerds gegeten... Ze is in elk geval beter nu. Na een discussie met een ongeruste Michel of hij in deze omstandigheden al dan niet zou vertrekken voor zijn tocht van 18 km (een discussie die Michel al bij voorbaat had verloren, mijn gedacht...) is hij tevoet 'moeten' vertrekken en is zij met de bus vertrokken naar Pontevedra. Ze is daar aangekomen in de refugio en heeft gerust, gerust en nog meer gerust: ik denk dat dit de verstandigste beslissing is die ze kon nemen.

In elk geval beseft ze dat ze nog meer moet rusten, maar ze is nog wel strijdvaardig genoeg om te zeggen dat ze de laatste 2 etappes hééééééééél graag wil meestappen. Ik begrijp dat, maar hoop toch dat ze ook naar haar lichaam luistert. De lol is er voor mij stilaan af en ik zal blij zijn om haar volgende donderdag terug te zien in Berchem. Intussen geniet ik nog steeds van mjn verlofdagen in Vencimont... Tot morgen!     

19:40 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lieve Greet, hopelijk heb je je tegenslagen wel al gehad en kan er nu alleen maar goed nieuws volgen. Ik duim voor jou dat er nog een dagtocht inzit, maar zal toch wel blij zijn als je terug thuiskomt. Ik kan erin komen, Bob, dat het voor jou ook wel echt tijd is dat Greetje veilig terug is. Sterkte voor jullie allebei!

Gepost door: Edithe | 09-09-11

De commentaren zijn gesloten.