07-09-11

Dag 23: Tui - Redondela (31km)

Vanmorgen kreeg Greet te horen waar ze de de bus kon nemen tot in Redondela, terwijl Michel het traject van 31 km te voet zou afleggen. De taxichauffeur wist ook direct waar de bus voorbijkwam en reed haar tot daar, maar een bus naar Redondela verscheen er jammer genoeg niet. Greet vroeg uiteindelijk aan een voorbijganger of ze op de juiste plek stond, maar die dacht van niet. Hij verwees haar door naar een bushalte verderop. Toen Greet daar aankwam, stond er een meisje aan de bushalte. Ook deze bushalte bleek niet de juiste, zij verwees Greet door naar de bushalte aan de overkant. Bushaltes genoeg dus in Tui, bussen naar Redondela iets minder. Maar ja hoor, derde keer goede keer en Greet raakte wel degelijk in Redondela vandaag.

Daar aangekomen, vond ze al snel het pension en ging er al onmiddellijk haar slaapplaats inrichten. Een ander bed in de slaapzaal had ze "bezet" voor Michel. Dit was echter buiten de pensionhoudster gerekend. Die zag het tweede ingepalmde bed en zei direct dat er geen bedden gereserveerd konden worden. Ze had nog maar 8 bedden over en die waren voor de eerste acht pelgrims die nog zouden arriveren. Greet argumenteerde dat degenen die nu al aankwamen maar 10 à 12 km gestapt hadden, terwijl Michel bij aankomst 31 km in de benen zou hebben. De pensionhoudster bleek onvermurwbaar. Greet contacteerde Michel om te vragen of hij al in de buurt was en vreesde al voor zijn nachtrust toen hij zei dat hij nog 12 km voor de boeg had! Het bleek echter om een staaltje van onvervalste pelgrimhumor te gaan: hij was al in de straat van het pension. Op aanraden van Greet haastte hij zich tot daar en was nog net op tijd om een bed te bemachtigen. Eind goed, al goed dus! Het weer zat hen ook weer mee vandaag, dus toch weer een aantal positieve noten vandaag!

Wat ons naadloos tot bij het hoofdstuk tendinitis brengt: Greet is braaf de voorgeschreven medicatie aan het nemen, gemotiveerd door de hoop toch nog enkele etappes te kunnen meestappen. Ze merkt wel degelijk dat de pijn mindert sinds ze de medicatie neemt, maar achter de rug is de tendinitis-story duidelijk nog niet. Door het bushaltentraject van deze ochtend had ze in de namiddag toch weer terug wat pijn, maar ze voelt wel dat er beterschap in zit! Wordt vervolgd...

23:18 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Greet en Michel
Vandaag mijn achterstand op de blog bijgelezen, spijtig van de problemen aan uw hiel, hopelijk gaat het snel beter, Greet kennende zal het wel pijnlijk geweest zijn,
anders neemt ze de bus niet. Ze geeft niet op. Hier heeft het ook een moeilijke
week geweest, de moeder van Rene is overleden. vandaar mijn achterstand op de blog. Ik vertrek maandag naar mijn trektocht, ik zal zeker aan jullie denken.

Heel veel groetjes en beterschap
Zijn we goed of zijn we goed!!!
Angele

Gepost door: Angele | 08-09-11

De commentaren zijn gesloten.