06-09-11

Dag 22: Valenca - Tui (3km)

Dag lezers! Ik denk dat het de eerste keer is in de geschiedenis van deze blog dat de verslaggever meer kilometers marcheert dan de pelgrim... Maar toch heb ik deze keer iets beter nieuws over Greetje!

Vandaag was er een rustdag gepland en ze zaten vanmorgen aan het ontbijt. Michel kwam toen met het volgende voorstel: 'Als je écht liever in Spanje naar de dokter gaat, kan ik naar Tui stappen: dat is maar 3 km en dan zijn we in Spanje. Dat is dan toch een dag eerder dat je de dokter kan raadplegen!' Dat was zó een goed gedacht dat het even goed van mij had kunnen komenLachen. Greetje reed dus met de taxi naar Tui, want de trein was al vertrokken en de volgende reed pas 's avonds. Aan de kathedraal in Tui moest ze niet lang wachten op haar reisgenoot. Ze zijn direct een slaapplaats gaan zoeken (én een tortilla) om dan direct naar het gezondheidscentrum te gaan. De dokteres onderzocht de voet en zei dat het geen hielspoor was, maar tendinitis aan de voet! Ze kreeg van de dokters medicamenten mee, die ze 3 maal per dag moet nemen en waardoor de pijn moet verdwijnen. En als de pijn weg is, mag Greet terug stappen... Ik kan als randbemerking nog meegeven dat Greetje dank zij de Europese Ziekteverzekeringskaart en bijhorende internationale verzekering niets moest betalen, de rest wordt in België geregeld.

Morgen staat er dus voor Michel een tocht van 31km op de agenda, Greet zal dat traject deze keer met de trein kunnen doen. Al bij al goed nieuws wat de voet van Greet betreft. Ze zijn er direct ene gaan op drinken: Greetje een Granasava (géén alcohol dus) en Michel een Grimbergen!

Mag ik jullie alweer danken voor de geweldige steun die ze krijgt via blog en e-mail? De ontgoocheling was groot gisteren, maar vandaag klonk ze terug opgewekt en vol goede moed. 

Tussen haakjes: ze hebben nu terug hetzelfde uur als bij ons, omdat ze nu in Spanje zijn. En nu ze in Galicië zijn, kunnen ze in refugios overnachten. Het is bekend dat die daar zeer goed zijn, goedkoop en vol met goedgezinde, hoopvol gestemde pelgrims!  Dank en tot morgen.

   

20:02 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nog één dagje geduld, Greetje, en dan zal je weer kunnen stappen, denk ik. De medicamenten zullen je snel beter maken. Natuurlijk ga jij door tot in Compostela, daar twijfelt niemand in de wereld aan ! Ik steun je in gedachten en wil graag een deel van de pijn overnemen... (was dit maar mogelijk !). Maar jij laat de moed zeker niet zakken, we kennen je en ik weet, dit keer echt uit ondervinding, dat deze tijdelijke tegenslag de drang om voort te doen alleen maar versterkt ! Buen camino, dus !!!

Gepost door: Frank | 07-09-11

De commentaren zijn gesloten.