04-09-11

Dag 20: Barcelos - Ponte de Lima (18 km, helaas met taxi)

Dag 20 en het Noodlot slaat toe. Uw vertrouwde blogschrijver raakt in de verlaten Ardennen niet op het Net en tot overmaat van ramp heeft Greet vandaag de etappe niet kunnen stappen. Zoals ze gisteren reeds gemeld had, deed haar hiel bij elke stap pijn, maar onder het motto (en ik quoteer) "een pelgrim mag wel een beetje afzien" was ze toch tot in Barcelos geraakt.

Vandaag ging het echter nog altijd niet beter en was ze dus genoodzaakt de taxi naar Ponte de Lima te nemen... De refugio ging pas open om 17u (want normaal gezien stappen pelgrims er nét iets langer over), maar gelukkig kon ze wel al terecht in een pension. Na wat broodnodige boodschappen heeft Greet haar gedwongen rustdag dan maar wijselijk benut om wat bij te slapen (hopelijk zal dit slaapje morgen wonderen doen!).

Dat er vanaf Porto wél meer pelgrims op pad zijn, is nu zeker een feit. Toen Michel te voet aankwam, zaten er al 10 exemplaren aan de refugio te wachten. Morgen staat er een tocht van 18 km op het programma. Voor onze pelgrims is dat normaal een aperitiefhapje, maar laat ons hopen dat Greet er zich morgen niet in verslikt. In ieder geval werd haar op het hart gedrukt zich niet te forceren. Laat ons hopen! 

22:39 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.