29-08-11

Dag 13: Mealhada - Agueda (25 km)

Ze zijn weer rond 7u vertrokken vanmorgen. Rond 9u kwamen ze aan in een dorp waar een bar moest zijn, maar een man vertelde hen dat de bar zo vroeg nog niet open was. Dus dan maar naar een bankje, broodjes voor ontbijt, maar geen koffie. Tot er een auto aankwam, de man aan wie ze naar de bar gevraagd had, vloog naar die auto en zwaaide dan naar hen dat ze moesten komen: de chef van de bar was aangekomen, dus toch koffie bij het ontbijt! Om 13u30 waren de 25 km al afgemaald en konden ze een pension zoeken.

Gisteren hadden ze de keuze tussen een pension aan de drukke N1 of eentje aan de kerk. Zij kozen voor de rust en namen het pension aan de kerk. Maar nachtrust: dag Jan! Elk kwartier kwam er eenzelfde muziekje uit de klokkentoren, met om het half uur en uur nog eens een aantal slagen! Weinig geslapen dus... Nu moesten ze weer kiezen tussen een pension aan de N1 of in het dorp en ze hebben voor het dorp gekozen. Wél eerst eens geluisterd naar de klokkentoren, maar dat was een stille deze keer.

Ze hebben drie pelgrims gezien vandaag! Eerst een koppel Franstalige Canadezen en daarna de man die ze gisteren al gezien hadden. De man blijkt een Braziliaan te zijn, wat meteen de reden is dat hij zo goed Portugees spreekt. Meer info heb ik niet: morgen is het de tocht van 16 km. Daar is Greet heel blij mee, al wordt de afstand tot hun einddoel morgen niet veel kleiner. Maar ze zal wél gelegenheid hebben om de gewassen kledij ook te laten drogen. Want met die korte tocht hoopt ze rond de middag te kunnen wassen en dan is alles droog tegen de avond. Cruyff zou zeggen: 'Elk nadeel heb zijn voordeel' of was het omgekeerd?  

          

21:33 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.