27-08-11

Dag 12: Coimbra - Mealhada (22 km)

Het is nu 22u45 en ik heb Greetje juist aan de lijn gehad. Alles is OK, ze hadden juist gegeten, maar ze moesten zich haasten om rond 22u00 (Portugese tijd) binnen te zijn in hun overnachtingplaats.  Dit is dus een verslag van een 'lopend' interview.

Het restaurant dat hun aangeprezen was door iemand in het dorp was redelijk ver van hun verblijf voor vannacht. Ze gingen er binnen, bekeken de kaart en zagen paella staan voor de prijs van 90 Euro... De andere gerechten zaten ook in een veel hogere prijsklasse dan degene die ze gewend waren tot nu toe. Ze hebben dus wijselijk besloten om elders te eten. En daar was het wél goed van kwaliteit en prijs. Een klein taalprobleem werd onmiddellijk en spontaan opgelost door één van de andere gasten. Onze pelgrims vroegen uitleg en bestelden in het Frans of in het Engels, de dame vertaalde alles netjes zodat ze op hun bordje kregen wat ze wensten.

Van de fado van gisteren zijn ze niet zeker dat het inderdaad fado was: er werd muziek gespeeld, gezongen en er was ook een groep in klederdracht die volksdansen deden. Het was in elk geval de moeite om te zien. Wat ze niet had verteld gisteren is dat ze een ontmoeting hebben gehad met een hoop honden die op hen afkwamen en blaften en grolden. Ze zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen want na een tijd hielden de honden het gelukkig voor bekeken. Daarna hadden ze dan weer een positieve ervaring: ze kregen zomaar verse vijgen toegestopt door mensen die ze onderweg tegenkwamen. 

De tocht van vandaag was alweer schitterend: een weg tussen de pijnbomen en tussen de eucalyptusbomen die een heerlijke geur verspreidden. Morgen staat er een tocht van 25 km op het programma, die van 16 km is pas de dag daarna. Voilà, dat was alles voor vandaag. Er is niets echt spannends gebeurd, Greet heeft niets afgebroken: de blog begint echt op een aflevering van een soap te trekken... Kijk morgen weer, zelfde zender, zelfde uur!  

       

23:14 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goed bezig, tante Greet!

Wow, zo veel kilometers per dag...daar heb ik veel respect voor.
Kaat heeft gisteren 9 kilometer gelopen en is nog altijd aan het bekomen ;-)

Hopelijk heb je nog geen last van de Portugese saudade, heimwee naar het thuisland.

Doe zo voort,

Kaat

Gepost door: Kaat | 28-08-11

De commentaren zijn gesloten.