25-08-11

Dag 10: Alvajázere - Rabaçal (33 km)

Vorige nacht hebben ze een goede nachtrust gehad bij de pompiers van Alvaiázere. Vanmorgen waren ze al om 7u15 op stap om vanavond rond 17u15 de voorziene aankomstplaats te bereiken. Greetje zegt dat het eigenlijk vermoeiende dagen zijn met die afstanden van 32 km en meer. Een ander nadeel is ook dat ze laat aankomen, dan nog moeten douchen en kleren wassen, zodat er niet veel tijd meer overblijft om nog iets te zien van het stadje of dorpje. Maar morgen is het een tocht van 'maar' 29 km en daarna volgen er nog dagen van 22 km en zelfs 16 km en daar kijkt ze eigenlijk wel naar uit.

Vandaag was het een fantastisch mooie tocht, nog afwisselender en mooier dan die van gisteren. Prachtige zichten, wegen tussen notenbomen, tussen vijgenbomen en daarna nog langs ongelooflijk veel olijvenbomen. Voor mij klinkt dat allemaal als een groot bord met gezonde aperitiefhapjes... Bij hun aankomst vonden ze een huis van toerisme, helaas was er niemand om hen te ontvangen. Iemand in de straat bood spontaan aan om te bellen en meldde iets later dat de 'big chef ' in aantocht was. Big chef had gelukkig nog 1 kamer vrij in het huis van toerisme, de rest van de kamers was al benomen door een groep.

Vanavond hebben ze in het restaurantje waarschijnlijk hun eerste andere pelgrim gezien, maar ze kregen niet de kans om met hem te spreken, dus zijn ze niet zeker. Hun interesse ging uiteraard eerst uit naar eten. Vandaag was dat een stukje geitenkaas met brood, gevolgd door een stoofschotel met vis, bonen en aardappeltjes, gevolgd door een ijsje. Daar hebben ze een karaf wijn bij gedronken. Totaalprijs: 23,5 Euro voor 2 personen! En die prijs is geen uitzondering, want in Tomar hebben ze ook zeer goed gegeten in een restaurantje voor 11 Euro per persoon. 

Wat het culinaire betreft, hebben ze nog een ontdekking gedaan. Ze eten nu af en toe gedroogde bananen. Die zijn ongeveer 10 cm lang, 2 cm breed en hebben een bruine kleur, niet echt smakelijk van uitzicht. Maar volgens onze pelgrims smaken die dingen zelfs naar banaan, zijn ze zeer voedzaam en gemakkelijk mee te nemen voor de lunch. Ik geloof dat best, maar houd me toch maar bij gele bananen, welke ik liefst opeet als er nog niet teveel bruine vlekjes op staan. Gelukkig is iedereen anders, zeker? Tot morgen.          

          

23:22 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Amai, de tochten zien er weer prachtig uit. De geuren en de kleuren van de mooie natuur die Bob zo goed beschrijft. Een mens zou direct een vliegtuig nemen om hier weg te komen uit het natte onweerachtig België. Greetje doe het daar nog goed en geniet ervan. Dank je wel Bob voor de mooie verhalen.

Gepost door: Geert en Hilde | 26-08-11

dag Greet en Bob,

ik wou dat ik iets origineler kon schrijven als ' leve de camino ' waar dan ook !

of ' ik ben stik jaloers'

Geniet ervan Greet

Buen camino

Chris

Gepost door: chris | 26-08-11

De commentaren zijn gesloten.