25-08-11

Dag 9: Tomar - Alvaiázere (32 km)

Vanmorgen zijn ze pas om 8u30 vertrokken in Tomar, omdat ze kamer met ontbijt hadden en ze pas om 7u30 konden starten met dat ontbijt.  Ze hebben een leuke tocht gehad vandaag: stijgen en dalen, met een lang stuk tussen de pijnbomen die een heerlijke geur afgaven, verder zeer afwisselend! Michel begint minder last te krijgen van zijn nieuwe schoenen, met het gevolg dat Greetje hem deze keer moest laten voorgaan bij het stijgen...

Slapen doen ze weer in de gebouwen van de 'bombéros' (de pompiers dus) en deze keer staan de bedden in de bibliotheek. Geen boeken te zien volgens Greetje, maar toch noemen de pompiers dat de bibliotheek. Raar! Wat ook raar is: ze mogen daar gratis douchen en overnachten, terwijl men in het pension iets verder 45 euro vraagt voor een nacht slapen + ontbijt! Greetje mocht gaan douchen bij de vrouwtjespompierkes en Michel bij de mannetjespompierkes. Omgekeerd was misschien plezanter geweest, maar zulke gedachten horen niet thuis in pelgrimsverhalen... Ik zal die voortaan proberen te bannen uit mijn denkwereld (Sorry, mission impossible).     

Gisteren hebben ze vernomen van de vrouw van het pension dat de maanden mei, juni en september populairder zijn voor pelgrims in Portugal, omdat het dan minder warm en dus ook minder zwaar is. En wat ik al eens heb gezegd, werd bevestigd door die dame: een tweede reden dat ze nog geen enkele andere pelgrim zijn tegengekomen is dat de meesten vertrekken vanuit Porto (ik zou in Santiago vertrekken en aankomen in Porto...).

Vandaag zijn ze weer vele vriendelijke mensen tegen gekomen omdat ze door vele kleine dorpjes en gehuchten zijn gekomen. Soms zie je letterlijk geen kat in die dorpjes en dan zijn zelfs de luiken dicht, waarschijnlijk om de warmte buiten te houden. Maar de mensen die ze ontmoeten roepen hen meestal een vriendelijke 'Boa viagem' toe. Dat betekent uiteraard 'Goede reis'.

En Greetje trekt dus verder, overal een spoor van vernieling achterlatend... Na gisteren op deskundige wijze een douchegordijn te hebben gesloopt, stond ze vandaag bij de brandweer met de knop van haar deur in de hand. Een lieftallige pompier is haar ter hulp gesneld en heeft de deur terug open gekregen. Laat dan eens mensen gratis logeren zeg, dan krijg je zoiets over de vloer! Volgens mij worden ze vanaf nu geseind, zodat alle volgende brandweerkazernes die op hun weg liggen, gewaarschuwd zijn! Groetjes en tot morgen.   

 

00:00 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mmh vallen van de badrand, deurstop in mijn hand....zou mij ook allemaal kunnen overkomen hoor!! Volgens mij een Van Bosstraeten-trekje :-)

Op zo'n avontuur MOET je nu eenmaal vanalles meemaken hé, ik vraag me al af wat de dagtrippers nog allemaal te wachten staat...

Veel liefs en tante Greetje: Boa Viagem!
groetjes Miek, Wim en JulietX

Gepost door: Miek | 25-08-11

Heel leuk om lezen , deze pelgrimstocht- verslagen met de humor van het thuisfront.
Zo gaan we bijna vergeten dat jullie ondertussen alweer een knappe prestatie neerzetten.
We blijven volgen hoor !

Gepost door: Marleen Rondeaux-Berghmans | 25-08-11

Dag Greet dag Michel

Jullie stappen een flink tempo, all 193km gedaan
In gedachten stap ik mee, en volg jullie op de blog.
Portugal is mooi, en de mensen zijn vriendelijk, wat moet een mens nog meer.
Veel groetjes
Angele

Gepost door: Angele | 25-08-11

De commentaren zijn gesloten.