23-08-11

Dag 8: Rustdag

Vandaag zijn de 2 pelgrims in Tomar gebleven. Ze hadden de kans om een was te slaan én te drogen en daar hebben ze dankbaar gebruik van gemaakt. Eindelijk hebben we nog eens een iets langer telefoongesprek kunnen voeren, want ze kon me bellen vanuit de post. Leve de post! 

De uren van de bus naar Fátima waren niet goed en dus zijn ze Tomar gaan verkennen. Wat de vriendelijkheid van de Portugezen betreft: je zou op het eerste zicht zeggen dat ze niet écht vriendelijk zijn, maar als je de mensen aanspreekt, proberen ze je doorgaans voort te helpen zo goed ze kunnen. Dat is de mening van Greetje. Vandaag sprak ze een dame van een winkel aan, om te vragen waar ergens een goed café was (voor de lunch) en of ze ook wist langs waar ze morgen verder moesten gaan om de Camino Portugues te volgen. De dame probeerde eerst aanwijzingen te geven, maar merkte waarschijnlijk een zweem van onbegrip op het gezicht van Greetje. Daarop sloot ze prompt haar winkel en begeleidde haar tot een café en daarna naar de juiste weg voor morgen. Greet was er van onder de indruk.

En nog later was Greet er in de badkamer echt ondersteboven van: bij een poging om de voeten te wassen in een zitbad verloor ze het evenwicht, nam in haar val het douchegordijn mee om dan tot rust te komen op de vloer met haar bol tegen de lavabo! Resultaat: een ferme buil, verder niets. Dat wil zeggen: in ons telefoontje heb ik niets gemerkt van wartaal of geheugenstoornissen... Rare mensen die pelgrims: als ze het eens één dag zonder hun geliefde wandelsport moeten, storten ze zich op een andere sport, zoals duiken bijvoorbeeld, maar dan zonder enige training of opleiding! Goed dat ze een speciale engelbewaarder hebben!      

Hoe dan ook, deze rustdag was welgekomen, want ze hebben al zware inspanningen geleverd tijdens de voorbije dagen. De lange afstanden elke dag en de hoge temperaturen zijn daar niet vreemd aan. Morgen volgt er weer een dag van 31,3 km naar Alvaiázere (ik ben al blij dat ik het enkel hoef in te tikken en het niet moet uitspreken...). De problemen met de communicatie zullen ook de wereld uit zijn hoop ik, want ze heeft een nieuwe GSM gekocht (met Portugees nummer), zodat ik haar 's avonds kan bellen.

En nu ga ik dodoke doen, want ofwel zitten bij mij de kilometertjes van het weekeinde nog in mijn lijf of anders zijn het de zweterige temperaturen tijdens het werk overdag. Het komt allemaal wel goed!     

22:05 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Greet vandaag was het hier een onweer en regenbuien om U tegen te zeggen .
Dus even nostalgische gedachten aan het stukje met jou en Angèle in Frankrijk .

Natuurlijk aan het stappen niet aan het onweer en de natte kleren !

Nu is het blijkbaar puffen

Ik volg

Buen Camino Chris

Gepost door: chris | 23-08-11

De commentaren zijn gesloten.