19-08-11

Dag 4: Verhado do Baixe - Azambuja (32 km)

Dag lieve mensen. Ik ben verrast door het aantal reacties op mijn melding betreffende de nieuwe tocht van Greetje. Hartelijk dank voor al die lieve, positieve woorden in e-mails en commentaren op de blog. Tof, écht héél tof!

Wat het bericht van gisteren betreft, moet ik al een eerste rechtzetting doen: er zijn geen 2 uren verschil, maar slechts 1 uur tussen Lissabon en Antwerpen m.a.w. als het bij ons 6 uur is, is het bij hen nog maar 5 uur. Eerste foutje is gemaakt en er zullen er ongetwijfeld nog wel komen: Mensen is misselijk, nietwaar?

Toen Greetje me belde en zei waar ze zaten, dacht ik echt dat ze naar het zuiden waren gegaan i.p.v. noordwaarts. Gisteren had ik Verhado do Baixe ook al niet op de kaart gevonden en nu weer Azambuja, wat in mijn oren klonk als iets in een Afrikaanse taal. Maar leve internet: de plaats is gevonden en ze zijn op goede weg. De extra-kilometers die ze gisteren hadden afgelegd om een slaapplaats te vinden, moesten ze vanmorgen in omgekeerde richting afleggen. De voorziene weg was volgens 'het boekje' langs een drukke baan, maar gelukkig stond er ook een alternatieve weg beschreven. Zo zijn ze langs de oever van de Taag (Tejo) gewandeld en dat was een aangenaam stuk weg: 's Middags aan een pick-nicktafeltje in de schaduw de 'bokes' (Portugees woord voor boterhammen) opgegeten bijvoorbeeld. De zon was weer van de partij maar Greetje liep met een lange broek rond. De reden is een souvenir van gisteren, want als je je benen vergeet in te smeren dan verbranden je kuiten! Na de middag was de weg iets minder leuk, want dan moesten ze langs de vrij drukke N3. Gelukkig was het pad voor wandelaars redelijk breed en was er dus plaats genoeg om veilig te wandelen. En als het goed is, zeggen we het ook: vandaag was de markering van de weg perfect!

Rond 16u00 kwamen ze aan in Azambuja. In 'het boekje' stonden drie mogelijke slaapplaatsen vermeld, waaronder de kazerne van de vrijwillige brandweer! Toen ze dat gebouw passeerden, leek het hun toch wel leuk om daar eens een kijkje te nemen. En al goed ook: vriendelijke mensen, een douche en een slaapplaats voor de nacht voor 3 Euro. De slaapgelegenheid bleek boven in de feestzaal te zijn. Op het podium lagen een aantal matrassen klaar: je had er maar eentje uit te kiezen en ergens in de feestzaal te gaan liggen! Ook eens iets anders hé? Michel moest eerst gaan douchen en als die terug was, mocht Greet gaan douchen. De pompiers zijn niet met haar meegegaan... Daarna werd wat kledij gewassen en aan een provisoire waslijn gehangen, zodat alles morgen proper en droog is voor de nieuwe tocht. En die nieuwe tocht gaat naar Santarém, alweer 32 km...

We wensen onze pelgrims een goede nachtrust toe en we wensen Azambuja geen brand toe vannacht. Tot morgen!

   

 

            

22:33 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De pompiers zullen jouw wandel- en Composteladrang beslist niet kunnen blussen, Greetje ! Smeer je goed in en kijk uit bij het oversteken van de baan, hé !
Geniet ervan, ik beleef het meer dan ooit intens mee ! Toi-toi !

Frank en Hilde

Gepost door: Frank Compère | 19-08-11

Dit moest er van komen .... die eerste ervaring heeft haar n iet losgelaten, knap dat je als echtgenoot haar die mogelijkgeid geeft, ik wens
Greet een zeer inhoudsvolle tocht, wij volgen hgaar virtueel op de voet !
succes op een goeie afloop, of ...afstap
Frie en Leo

Gepost door: frie Van peel | 21-08-11

De commentaren zijn gesloten.