18-08-11

Dag 3: Lissabon - Verhado de Baixo 32 km + 3,3 km

De eerste stapdag zit er op! Door het feit dat over een lang stuk weg de markeringen ontbraken, dachten ze dat ze fout zaten. Even heen en weer gelopen, om dan tot het besluit te komen dat ze toch op de juiste weg zaten... Bij aankomst bleek er geen slaapplaats te zijn: die bevond zich nog 1,3 km verder. Daar kregen ze informatie dat de slaapplaats nog 2 km verder was en langs een drukke weg... Nu is 2 km op zich niet zo erg, maar als je moe bent en al heel wat afstand in de benen hebt, dan is elke meter er teveel aan! Maar goed: rond 18u30 waren ze op de slaapplaats. Interessant om weten: er zitten 2 uren tijdsverschil tussen Lissabon en Antwerpen.

Het is daar warm, écht zomer (vergeet de Belgische zomer 2011...) en drinken is echt nodig bij zulke tocht. Greet is van nature uit geen drinker, wat niet-alcoholische dranken betreft, bedoel ik Knipogen, maar heeft vandaag toch wel records gebroken: 2,5 liter water en 1 pint vanmiddag. Vanmiddag is ze er weer in geslaagd om zich verstaanbaar te maken toen ze een winkel binnen trok op zoek naar brood. De mensen verstonden haar niet, maar de vrouw was een Franse die met een Portugees is getrouwd en dat maakte het een stuk gemakkelijker.

Wat de fysiek betreft: ze heeft de mars goed verteerd (ik heb er trouwens gisteren ook 1 gegeten en die heeft ook gesmaakt) en was vanavond enkel een beetje stijf. (Tiens, dat effect heeft die mars bij mij niet gehad...). Morgen wacht de volgende 30 km, die er waarschijnlijk 34 km zullen worden op zoek naar een slaapplaats. Dat is alle nieuws voor vandaag. 

Hieronder vind je nog een foto van Greetje bij haar vertrek in Berchem op 16/08/2011

(Met dank aan Anita voor deze foto).  

DSC02657.JPG

   

23:04 Gepost door Het thuisfront | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Greet je bent er direkt stevig ingevlogen . Take care !

Buen Camino Chris

Gepost door: chris | 19-08-11

Greet , je hebt er toch wel moed op, ik hoop dat je ven deze trip weer even veel kan genieten als van de vorige 2!. Wij kijken er in elk geval naar uit om je belevenissen te volgen. SUCCES

Gepost door: Ex Juf Linda | 19-08-11

Succes Greet! Buon Camino!
Pelgrimsgroeten
Pedro uit Gierle

Gepost door: Pedro | 19-08-11

Opnieuw veel succes gewenst bij deze 3de tocht.
Bewonderenswaardig , dat staat vast . En na alle verslagen van de tocht van Frank
en de vorige verslagen van Greet gelezen te hebben moet het inderdaad een onwaarschijnlijke belevenis zijn ... de tocht , het landschap , maar vooral de ontmoetingen met al die mensen onderweg !
We volgen je op de voet !

Gepost door: Marleen Rondeaux-Berghmans | 19-08-11

Dankjewel, Bob, voor je trouwe en leuke commentaar. Ik kijk er elke dag naar uit. Chapeau, Greetje, alweer een enorme inspanning die voor jou toch altijd weer zo vanzelfsprekend is. Ik bewonder echt je doorzetting en moed om alweer een serieuze afstand af te leggen. Ben en ik wensen je een fijne en onvergetelijke pelgrimstocht.

Gepost door: Edithe | 19-08-11

De commentaren zijn gesloten.