08-09-09

Dag 39: Muxia

Vandaag namen onze lustige stappers een welverdiende rustdag in Muxia. Hoewel ze eindelijk terug aan de kust zitten, was het vandaag te fris voor een duik in de Atlantische Oceaan. Dus geen 30 graden zoals hier bij ons, maar zelfs een temperatuur die om een fleece vroeg. Omgekeerde wereld dus!

Vandaag verkenden Greet en Michel het stadje Muxia. Ondertussen zochten ze ook een plaats om te overnachten, want - zoals gisteren reeds gezegd - in de albergue mochten ze geen twee nachten na elkaar verblijven. De eigenaar van de albergue gaf hen het adres van een pension waar ze - als échte pelgrims in hart en nieren - aan pelgrimtarief mochten overnachten.

Tijdens hun ontdekkingstocht door het stadje vernamen Greet en Michel dat er 's avonds om 19u een Maria-mis werd gehouden. Ze dachten dat dit misschien wel een viering voor de pelgrims zou zijn en dus begaven ze zich naar de kerk in Muxia. Daar bleek de misviering niets met pelgrims te maken te hebben. De Maria-mis had enorm veel volk op de been gebracht en overal klonk het steeds herhaalde "Maria, bid voor ons". Onze pelgrims zijn niet gebleven, omdat de drukte van de mensenmassa iets té veel van het goede was na hun tochten door de stille Spaanse natuur.

Ze besloten dan als avondwandeling (neen, het stappen is nog niet afgelopen!) om op zoek te gaan naar het "point zéro" van Muxia, net zoals ze vorig jaar gedaan hebben in Finisterra. Die zoektocht liep echter niet van een leien dakje. De meeste bewoners konden hen niet verder helpen en meer nog, ze wisten zelfs niet waarover Greet en Michel het hadden. Uiteindelijk kwamen ze een oud vrouwtje tegen dat er meer van leek te weten. Zij zei dat ze nog maar 500m van het punt verwijderd waren. Toen ze op de plek aankwamen die het vrouwtje had beschreven, kwamen ze bij een steen met een roestige plaat erop. Of dit nu het befaamde (?) "point zéro" was, betwijfelen onze pelgrims ten zeerste.

Morgenvroeg om half acht nemen ze de bus terug naar Santiago en zo komt hun terugkeer al stilletjesaan in zicht. Maar eerst moeten ze in Santiago nog een laatste plek zoeken om te overnachten, want de volgende ochtend worden ze om 11u op de luchthaven verwacht en zit ook deze camino er weer op.

 

21:42 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

beste Greet en Michel,
Ik en mijn vrouw hebben net de camino gelopen (juli-augustus 2012) en ik zou graag meer informatie willen hebben over het zgn. "point zero" fenomeen ( en dan bedoel ik niet die kilometerpaaltjes ) in Santiago de C., Fisterre en Muxia.
alvast bedankt, groet Jereon

Gepost door: jeroen meijer | 28-08-12

De commentaren zijn gesloten.