06-09-09

Dag 38: Negreira - Olveiroa

33km afgelegd op een snikhete dag, waarop een hoedje en zonnebrandcrème een must waren. (Is zondag dan geen rustdag voor pelgrims?)

Vandaag was het dus weer eens echt zomer in Spanje. Ze waren vroeg vertrokken, dus waren ze ook redelijk vroeg in de albergue van hun keuze. Dat betekent ook weer dat ze om 19u00 kunnen eten. Gisteren was dat een klein probleempje. Waar ze konden gaan eten was het pas om 21u00. Dan heeft Greet in haar beste Spaans aan de receptioniste uitgelegd dat ze pelgrims waren en dat de albergue om 22u00 de deuren sloot en of het niet mogelijk was om toch vroeger te eten. De lieve dame van de receptie heeft daarop een telefoontje gedaan naar de keuken en tot grote tevredenheid van ons tweetal mochten ze plaats nemen aan tafel. Ze kregen een menu gepresenteerd in 3 gangen voor 9 Euro! Niets dan dank en appreciatie van Greet en Michel uiteraard.

Morgen is het de laatste stapdag en ik denk echt dat het goed geweest is. De lichte pijn in de benen blijft (Greet zegt dat ik niet mag overdrijven, dat het allemaal zo erg niet is) maar ik denk persoonlijk dat die pijn niet zal overgaan tot ze stopt met haar lichaam te martelen door dat met meer dan 10kg te belasten en die lange etappes af te werken. Wat mij betreft dus: Gedaan met Buen Camino, maar wél Buen Volver! (Voor degenen die evenveel Spaans kennen als ik: het woord dat ik heb opgezocht is volver = terugkeer).

Morgen aankomst in Muxia en dan rust, rust en nog eens rust!

        

23:23 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.