05-09-09

Dag 36: O Pino - Santiago de Compostela

De laatste etappe naar Santiago is goed verlopen. En de aankomst was toch alweer een emotioneel moment. Vandaag zei Greetje me dat er toch enkele dagen zijn geweest dat ze zelf aan het twijfelen was of ze het wel zou halen, ja dan neen... In elk geval een dikke proficiat aan allebei. Het blijft een prestatie om u tegen te zeggen!

En nee Chris, ik stond niet op het plein zoals vorig jaar. Ik heb vandaag wel dikwijls aan dat moment gedacht, want ook voor mij blijft dat onvergetelijk. Maar mijn verlofdagen zijn beperkt en het is een lange afstand, zelfs met de auto.

Greet en Michel zijn hun 'Compostela' gaan afhalen (waarschijnlijk om een bewijs te hebben voor thuis...) Door de lange wachtrij daar, hebben ze het eerste kwartiertje gemist van de pelgrimsmis die om 12u00 begon. De pelgrimsmis was weer groots opgevat, met 14 priesters in rode gewaden en ja hoor: er werd met het grote wierrookvat gezwierd dat het een lust was. Ook al zat de cathedraal afgeladen vol: dank zij een trede tussen twee beuken, konden ze geknield (zoals de echten) de mis goed volgen en konden ze alles goed zien.

En ze hebben nog meer gezien: ze hebben Sean terug ontmoet (de Amerikaanse priester) en ook Alberto, één van de Spaanse pelgrims waarmee ze een tijdje hebben opgetrokken. Met die mensen gaan ze trouwens vanavond ene drinken! Vanmiddag was het ook al 'feest' met een tortilla en een ijsje als dessert. Slapen doen ze in hetzelfde pension waar ze vorig jaar geslapen hebben (waar ook ondergetekende de nacht heeft doorgebracht).

Morgen vertrekken ze alweer, deze keer dus naar Muxia. Bij de eerste etappe, die  nog gelijklopend is met de weg naar Finisterra, krijgen ze het gezelschap van een Duitse vrouw. Als ze na drie dagen in Muxia zijn aangekomen en het weer is goed, nemen ze daar waarschijnlijk een rustdag. En dan wordt het stilaan tijd om aan de terugreis naar Barechoem te beginnen denken. Ik zal het huis maar al beginnen poetsen zeker? 

 

     

 

00:51 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.