04-09-09

Dag 35: Arzua - O Pino

Gisterenavond was ik laat thuis, omdat ik voor mijn werk van Ieper moest komen. Goed vuil want ik was een controle gaan doen in een gieterij. En 's avonds mocht ik niet ontbreken voor onze eerste volleybalavond van het seizoen. Heel deze uitleg interesseert jullie waarschijnlijk geen ene moer, maar het is mijn excuus dat ik de blog niet meer heb kunnen schrijven vannacht!

Niet dat er veel nieuws te melden is... Ze zitten nu op de grote pelgrimsweg met alle voordelen die dit meebrengt. Ze zien heel veel nieuwe mensen, maar ze komen ook vertrouwde sympathieke smoe.. euh gezichtjes tegen en dan is het altijd prettig om een snelle babbel te doen. Ze kunnen 's avonds altijd een pelgrimsmenu eten vanaf 19u00 zodat ze 's morgens een pak vroeger kunnen vertrekken. Het nadeel is dat er mensen zijn die om 05u00 opstaan, luid praten, met deuren slaan, hun spullen bij elkaar zoeken met een hoop lawaai erbij. Onze voorbeeldige pelgrims daarentegen zorgen dat ze 's avonds alles al klaar hebben liggen, zodat ze 's morgens in stilte enkel hun rugzak en hun slaapmateriaal moeten oppakken. Ze gaan dan naar een ander lokaal, waar ze zich definitief klaar maken. (Zeg nu zelf, heb ik ze goed opgevoed of niet?) 

Ze slapen in dezelfde albergue als vorig jaar. Greet wist nog perfect waar ze vorig jaar de eerste keer de mobilhome van René had gezien en uiteraard waar ze Angèle terug had ontmoet. Dat blijven onvergetelijke momenten! 's Morgens waren ze zoals eerder gezegd vroeg vertrokken. Het was nog redelijk donker en ze moesten door een bos. Met de valpartij van vorig jaar in gedachten, zetten ze dus hun lampen op hun voorhoofd om zo de weg te zoeken door het bos. Een Canadees, zonder licht, is achter onze ervaren rotten komen lopen, want anders was het hem niet gelukt in het duister!

Ze zitten nu dus in de Arca O Pino en hebben deze namiddag zowaar een Grimbergen van het vat gedronken! Morgen (op het moment van dit schrijven eigenlijk vandaag) volgt de laatste etappe naar Santiago. Maar VDB citerend met 'Ik heb het al gezegd en ik zal het nog eens zeggen': Het stopt daar niet, ze gaan de volgende dag door richting Muxia.         

 

11:13 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Dag Greet ik schrijf nu al proficiat want op dit moment ben je waarschijnlijk al in Santiago !

Groet Santiago van mij , geniet van de stad, het plein bij zonsondergang, de studentenanimatie, de vele ontmoetingen met de pelgrims van onderweg ...
Blijf je er een dagje ?

En dan Buen Camino naar Murcia


Chris

Gepost door: chris | 04-09-09

Bob,

op de kaart is Greet aangekomen !

geen verslag ? Ben jij het gaan vieren ?

Jammer dat je niet als vorig jaar als verrassing in Santiago Greet staat op te wachten . Of zit je ginder stiekem toch ?

Groetjes Chris

Gepost door: chris | 05-09-09

De commentaren zijn gesloten.