02-09-09

Dag 34: Sobrado dos Monxes - Arzua

Vandaag zijn ze al om 7u00 vertrokken, om 4 uren en 15 minuten later aan te komen in Arzua, 20km verder gelegen. Gelukkige Greet, want deze keer lagen er verscheidene bars op hun weg. Dus als de natuur riep, was de mogelijkheid daar om eraan te beantwoorden (voor diegenen met verkeerde gedachten: ik heb het wel over een toilet hé! ).

Maar wat ik vorig jaar al enkele keren heb gehoord en wat ze me vandaag weer heeft gezegd: 's ochtends vroeg is het mooi om in de natuur te wandelen. Ze heeft me een mooie zonsopgang beschreven, met prachtige kleuren en nevelslierten.. Als men dat allemaal hoort, zou een mens nog in verleiding komen om vroeg te gaan opstaan! Maar ik ben zeker dat morgenvroeg, als de wekker afloopt, die verleiding totaal weg zal zijn!

Greet was nog gelukkiger toen ze de albergue in Arzua zag met 2 wasmachines en 2 droogkasten. (Na al die jaren kom ik weer eens tot de constatatie dat vrouwen door totaal andere dingen opgewonden geraken dan mannen...) En Greet werd alsmaar gelukkiger, want ze kon mee een pint gaan drinken schuin tegenover de albergue, samen met copain Michel, een Duitse en 2 Baskische dames. Dus weg met de medicamenten: laat aanrukken dat frisse gerstennat! (ik overdrijf weer: eigenlijk was het maar 1 pintje hoor... zegt ze)

Wat vandaag wel enigzins tegenviel was de temperatuur. Het was 20°C, bewolkt en door de frisse wind voelde het echt koud aan. Fleece en lange broek waren geen overbodige luxe.

Hun albergue was vanavond compleet, maar ze zitten op de Camino Frances, dus: er zijn nog 2 andere albergues waar pelgrims terecht kunnen. Vanavond hebben ze ook geen probleem om warm te eten: in de bar schuin over de albergue kunnen ze van een pelgrimsmenu gaan genieten voor 9 Euro.

Webmasterke sluit zijn werkweek morgenavond af en zal daar niet kwaad om zijn. Niet alleen omdat het morgenavond voor de eerste maal terug volleybal is, maar ook omdat ik 's avonds gewoonweg niet in mijn bed geraak. Ooit zal ik mijn leven beteren! (Misschien is het om daarvoor te bidden dat Greet nu al voor de tweede keer naar Santiago is gegaan...)    

 

20:46 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.