01-09-09

Dag 33: Miraz - Sobrado dos Monxes

Sobrado dos Monxes: voor de naam alleen al zou je tot ginder wandelen... En dat hebben Greet en Michel dan ook gedaan: weer 25km dichter bij Santiago de Compostela. Na een ontbijt, bestaande uit een stuk brood met confituur en een koffie, gekregen bij de Schotse madam van de albergue, zijn ze vanmorgen op tijd vertrokken. Gisterenavond hebben ze nog een gezellige avond meegemaakt met een groep Spaanse pelgrims. Toen die gingen eten, hadden die twee extra-plaatsen voorzien aan tafel voor Greet en Michel. Die twee hadden al gegeten, maar moesten er toch komen bijzitten, voor de gezelligheid!

De wandeling van vandaag was zeer mooi, en er waren de ganse tijd pelgrims voor en pelgrims achter hen. En het was net zoals gisteren: ze hebben zeker 20km gestapt zonder rustplaats (lees: toilet) onderweg. Maar verder geen klachten: Galicia is zeer mooi en de weg is perfect aangegeven!

Zo waren ze al rond 12u00 in Sobrado dos Monxes, waar ze 'in het klooster zijn gegaan'. Zuster Greet en broeder Michel hebben na de middag een warme maaltijd genomen, want om 19u00 wilden ze naar de Vespers gaan. Omdat het restaurantje 1km verder is en de poort van het klooster 's avonds om 22u00 dichtgaat, wilden ze dus het risico niet nemen om 's avonds daar te gaan eten en niet meer binnen te kunnen. Vanmiddag warm eten en 's avonds brood dus.

Deze morgen heeft Greet voor de laatste keer haar medicamenten moeten nemen. Ze heeft vandaag geen enkele pijn meer gevoeld in de benen en dat kan ze morgen misschien vieren in Arzua. In Arzua komen de Noordroute en de Franse route samen. (Het was hier dat Angèle en Greet mekaar vorig jaar terug ontmoetten, weet je nog wel oudje?) Hierbij plak ik een foto van het klooster waar Greet en Michel verblijven. Morgen horen we wel of ze daar zijn ingetreden of ze er door de paterkes zijn uitgegooid en verder moeten trekken!

1505045-Mosteiro_de_Santa_Maria_de_Sobrado-Sobrado
      
Mosteiro de Santa Maria de Sobrado (gesticht in 952) 

22:08 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.