31-08-09

Dag 32: Villalba - Miraz

Mission accomplished: de 35km zijn afgemaald! In de namiddag heeft ze 'wat last' gekregen met de beentjes, maar bij aankomst om 17u15 na een goede douche en een beetje rust, was ze alweer de oude (letterlijk of figuurlijk?)

Ze zijn vandaag het stadje Baamonde doorgetrokken. Daar hebben ze inkopen gedaan om daarna bij een drankje in een bar 'hun bokes op te eten'. Toen kwam er een Franse pelgrim voorbij die zei dat ze niet verder moesten gaan, want dat in Miraz (op 14km van Baamonde) alles volzet was. Die haalde er zelfs de hospitalero van de (zeer mooie) albergue in Baamonde bij om dat te bevestigen. Maar 't een is 't een en 't ander is 't ander: daar blijven betekende dat ze morgen 40km zouden moeten doen in plaats van 26km mét een stuk klimwerk erbij... Ze stonden nog te twijfelen toen een Duitse toerist voorbijkwam. Die had het verhaal van Miraz ook al gehoord maar die zei dat hij het risico wou nemen en dat je nog altijd op de grond kon slapen als het echt moest. Hierop heeft ons tweetal dan ook maar de beslissing genomen om verder te trekken.

Onderweg werden ze begroet door een oudere man die achter zijn hek stond te kijken. Hij stelde de gebruikelijke vragen: 'Van waar zijn jullie? Hoeveel kilometers hebben jullie al gedaan?' enz. Toen vroeg hij of ze geen fris water wilden. Ze lieten een fles vullen en wilden afscheid nemen. Greet stak haar hand uit, maar de man trok haar naar zich toe en willen of niet: Greet werd bedolven onder de kussen en de kuspogingen. Ook in Spanje lopen blijkbaar profiteurkes rond!

In Miraz (niet te verwarren met het ook in de buurt liggende Mariz) bleek de albergue inderdaad vol te zijn. Maar de Schotse vrouwelijke hospitalero ( is dat dan een hospitalera, Anita of Frank of Monique?) zei direct dat ze matrassen kon leggen in de eetplaats. (De eetplaats heeft wel die naam maar wordt voor alles gebruikt behalve om in te eten).

Intussen zitten ze voorbij de kilometerpaal met aanduiding 'SANTIAGO 90Km'. (Neen Reini, ze zijn er nog niet, je hebt sneller gelezen dan ze gestapt hebben...) Nog 4 dagen dus als alles goed gaat. Dan de tocht naar Muxia en op 10 september terug naar huis. Ik moet toegeven: vorig jaar was het allemaal nieuwer en spannender; anderzijds zou het erg zijn als ik straffe verhalen moest beginnen schrijven: dat zou ook niet goed zijn hé. We houden ons dus aan de realiteit: binnen 10 dagen is het liedje uit en begint voor beide pelgrims het vertrouwde dagelijkse leventje weer! Hopelijk zonder afkick-verschijnselen...

            

22:42 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Miraz Hallo pelgrims nog even en jullie zijn er, ik kijk al uit naar de verhalen van al dat moois. Morgen een mooie etappe door de heide en heel speciale rotsen.

Mijn rugzak is ook gepakt wij vertrekken morgen-nacht voor onze tocht dwars door Engeland bij vertrek linkervoet wassen in de Iersezee en bij aankomst rechtervoet wassen in de Noordzee. wie verzint het?

Greetje kom veilig thuis en tot ziens

Groetjes Angele en Rene

Gepost door: angele | 01-09-09

De commentaren zijn gesloten.