30-08-09

Dag 31: Gontan - Villalba

Een zondag van 19km met aankomst in Vilalba: dat was het programma voor vandaag. Bij  de aankomst in de moderne albergue, iets voor Villalba, was er niemand daar. Ze konden er wel douchen en hun kleren wassen. Daarna zijn ze 2km verder gewandeld naar het stadscentrum. Villalba is een stad die werd gesticht door de Romeinen en is een strategische kruising van wegen. 

Aan twee Spaanse dames vroegen ze waar de kerk was en een plaats waar ze een avondmaal konden nemen. De vrouwen waren enorm vriendelijk, de ene sprak enkel Spaans, de andere ook Frans en ze hebben een goede babbel gedaan. Zij boden aan om hun naar een resaturantje te brengen. Eén van de vrouwen was van La Coruña en die nodigde hen uit om na Santiago naar haar huis te komen. Toen ze hoorde dat de pelgrims op 10 september al terug vertrokken uit Spanje heeft ze de uitnodiging verplaatst naar volgend jaar! (Ik zie de bui al hangen...)

Eten in het restaurantje kon om 21u00. Op hun vraag om vroeger te kunnen eten omdat pelgrims hun slaap nodig hebben, werd het avondmaal heel welwillend en speciaal voor hen vervroegd naar 20u45... Dat scheelt al een slok op de borrel hé!

Morgen komt de laatste lange etappe eraan: 35km gelukkig met weinig hoogteverschillen. De benen zijn goed en als die haar morgen tot aan het eindpunt willen brengen, wordt de kans dat ze de tocht naar Santiago zal kunnen uitlopen toch wel heel groot! Of zijn er bloglezers die hieraan nooit getwijfeld hebben?      

Volgende foto werd in Vilalba genomen in 2007 door ene Manu Gomi en ik vind dit een prachtig beeld. Dank u meneer de fotograaf!

 

 

 

22:14 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

eindmeet inderdaad ik heb er nooit aan getwijfeld dat greet ook deze keer tot bij Sint Jacob zo geraken . Opgeven staat niet in haar woordenboek !

Aan de webmaster nog eens bedankt voor de verslaggeving en nu mag je beginnen af tellen ...Greet is bijna terug. Of moet ik je er attent op maken dat ge moet beginnen schoonmaken.

Even langs deze weg aan Angèle denken die de wagen en haar rugzak aan het klaarmaken is voor haar tocht van coast to coast. Succes Angèle ! Het zal mooi zijn

Buen camino

Chris

Gepost door: chris | 31-08-09

doel bereikt Wat laat begonnen met blog te lezen Greetje - je nog niet eens een goeie toch kunnen wensen bij het begin en je bent al terug.... je zal zeker terug moeten volgend jaar!! Mooie foto's.
Bedankt Bob, ondanks tegenzin, geef jij ook weer een knappe prestatie.

Gepost door: Reini | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.