30-08-09

Dag 30: Lourenza - Gontan

Vandaag hebben ze één van de prachtigste dagen qua natuur gehad, ook al ligt de zee nu al een stuk achter hen. In de voormiddag zaten ze al in Mondoñedo, de geboortestad van de illustere Alvaro Cunqueiro (meester van de Gallicische literatuur), waar ze binnen geweest zijn in de mooie cathedraal welke gebouwd werd tussen de 13de en de 18de eeuw. Ze kregen daar een stempel in hun boekje als bewijs dat ze langs daar gekomen zijn. Dan zijn ze verder op weg gegaan en tussen 10u00 en 14u00 zijn ze geen enkele rustplaats of bar tegengekomen, wel verscheidene klimmetjes met prachtige uitzichten! In Gontan (gehucht van Abadin) zijn ze aangekomen in een moderne albergue, waar ze voor de hygiëne een matrashoes en kussensloop in papier kregen. Kostprijs voor 1 nacht slapen: 3 Euro!

Vandaag geen warm eten voor de pelgrims, zelfs geen koffiekoeken! Niet dat ze stout geweest zijn of zo, maar alle restaurantjes in Gontan, zeg maar Abadin, zijn of gesloten of geven geen eten vandaag. En ook al zitten ze in een moderne albergue, een microgolfoven is er niet, wel een klein pannetje om water warm te maken voor koffie of thee 's morgens. Maar ze vonden wél een supermarkt die open was. En zo ziet het avondmenu van Michel en Greet er dus uit als volgt: Frans brood met ham en kaas, gevolgd door Griekse yoghurt met aardbeitjes en koekjes als dessert. De dranken die hierbij geserveerd worden zijn een blikje bier voor de heer Michel en een fruitsapje voor mevrouw Greet. Luxe-pelgrims?

Met de beentjes gaat het beter dan vorige week: zolang ze in beweging blijft is alles OK, maar als ze gestopt is en ze vertrekt terug voelt ze een beetje pijn... De oplossing is niet meer stoppen zeker? Morgen is het een etappe van slechts 19km en dan volgt de laatste echt zware etappe van 35km. Daarna is het allemaal redelijk qua afstand.

Ik heb toch even gezocht naar die kathedraal in Mondoñedo, omdat Greet zegde dat die wel erg mooi was. Ik heb een afbeelding gevonden en wil ze u, als afsluiter voor vandaag, niet onthouden.

  

00:39 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.