27-08-09

Dag 28: La Caridad - Ribadeo

Gisterenavond hebben ze een andere manier van pelgrimbeleving leren kennen... Toen ze vertrokken om te gaan eten (tegen 21u00) zagen ze dat er nog heel veel jongere pelgrims in de albergue waren toegekomen. Omdat het een albergue was zonder hospitalero konden die mensen matrassen bijleggen in de slaapzaal zonder probleem. Toen ze rond 22u00 terugkwamen (het uur dat in de meeste albergues  de lichten worden gedoofd en dat de pelgrims gaan slapen...) was er nog volop ambiance in de keet. Het feestje heeft geduurd tot ongeveer middernacht voor de meesten, sommigen hebben het tot 2u30 volgehouden. Toen Michel en Greet vanmorgen vertrokken was het daarbuiten één grote puinhoop: lege en halflege flessen, een kapotte stoel, bekertjes, papier, verpakkingen van voedsel enz. lagen overal in het rond. Moet kunnen zeker? Probleem is dat de volgende albergue ook onbemand is en dat het grootste deel van de groep daar ook naartoe trekt vanavond: hopelijk wordt onze pelgrims toch een beetje nachtrust gegund! We horen het wel of het weer een fiesta is geworden...

Vandaag hebben ze 22km afgelegd en zijn ze aangekomen in Ribadeo, Galicia dus! Bedankt Angèle voor de tip van de omgekeerde schelp, ze wisten het nog van vorig jaar en ze hebben het vandaag zelfs reeds gemerkt! Wat ze ook nog hebben gemerkt is dat ze een minder goed routeboekje gebruikt hebben. Ze hebben vandaag een Duitse ontmoet die, niet echt verrassend, een Duits routeboekje had en dat was een pak interessanter! Ten eerste stonden er voor de route verscheiden mogelijkheden in, waarbij je veel meer langs de kustweg kon wandelen ipv langs de drukke weg. Ten tweede stonden er ook meerdere albergues in mét vermeldingen betreffende maaltijden, netheid enz. (Het lijkt mij een soort Michelin-gids voor pelgrims... Dan kan je zeggen: ik heb vannacht in een 5-schelpen albergue geslapen!). Maar wat hebben we vandaag geleerd? En voor pelgrims in spe is dit toch belangrijk: zie dat je een goed routeboekje bij je hebt!

Ribadeo is eindelijk eens een stad die in onze boek over Santiago  vermeld staat. Deze stad is vooral bekend als vindplaats van de bekende (?) Ribadeo Tiara, dewelke geldt als Galicia's fijnste voorbeeld van kostbaar metaalwerk uit het Ijzeren Tijdperk. Verder zijn er nog de kloosters van Santa Maria del Campo en die van de heilige Clara. Mooi om weten, maar morgen waarschijnlijk vergeten? Bij het bekijken van de foto's van Ribadeo was ik het meest onder de indruk van de natuur, van de rotsformaties aan het strand.

Morgen wordt het hun eerste volledige Galicia-stapdag en gaan ze weg van de zee. Dus is het mijn laatste kans om die zee aan Ribadeo achter een berichtje te plakken!

PS Neen Chris, ik heb geen enkele reactie gekregen van mensen die geen reacties konden sturenKnipogen. Misschien is het slechts een zwak Skynet-moment geweest. We hebben het ook al een keer meegemaakt dat de Skynetblogs tijdelijk waren afgesloten. Blijven proberen: de aanhouder wint!   

 
   

   

22:19 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.