24-08-09

Dag 25: Soto de Luiña - Cadavedo

Zoals beloofd, is hier het derde berichtje voor vandaag. Ik heb juist de hoorn van de telefoon afgedroogd, want in Cadavedo was het aan het gieten van regenen! De natte stem van Greetje vertelde me dat ze vandaag 24km hebben afgelegd in vanmorgen zonnige en in de namiddag bewolkte weersomstandigheden.

Het vinden van slaapplaatsen... (ik weet het: ik begin mezelf vervelend te vinden en dan moet het al erg zijn) is een spijtige zaak. Het verknoeit een deel van het plezier van te stappen in de vrije natuur en om te gaan met gelijkgestemden. Want je kan proberen zorgen dat je voor de anderen op je bestemming bent, maar waar ben je dan mee bezig? Sommige mensen die dit lezen, zullen zeggen: je bent pelgrim, je doet dat uit eigen wil en je weet dat je ergens onderkomen moet zoeken voor de nacht dus zeur er niet over. OK, maar vorig jaar op de populaire Camino Frances had je de albergues maar uit te kiezen bij wijze van spreken en dat alleen al zorgde voor een heel andere sfeer. 

Genoeg gezeurd nu: vandaag konden ze in een soort slaapplaats terecht, maar dat was een onbemande plaats waar dus nooit wordt gepoetst. En omdat hun bagage al zwaar genoeg is, zónder het meesleuren van een aantal vier- of zes- of meerpotigen, hebben ze besloten om maar verder te gaan. In een camping waar men volgens het boekje in een tent of een caravan kon slapen, werd hen gezegd dat zulks vroeger wel kon, maar nu niet meer! (ze hebben er nét niet bijgezegd: aan die gierige pelgrims kan je toch niks verdienen...). Maar ze kregen wél een tip dat er iets verder een pensionnetje was. En dat bleek een goede tip: Greet zei dat ze voor 12,5 Euro per persoon kunnen overnachten bij een zeer lieve dame. (In Antwerpen kan je dat ook, maar ik denk dat de prijs van die lieve dames iets hoger ligtOnbeslist) Sorry, ik wijk alweer af: morgen gaan ze verder en hopelijk is het dan gedaan met die zware regen. Want de lieve dame heeft zelfs de kleren van de pelgrims gewassen maar mogelijkheden om te drogen, had ze niet.

Zo, ik mag weer afsluiten voor vandaag. Ik heb er mijn eerste werkdag na mijn weekje verlof opzitten en ik weet terug wat het plezantste tijdverdrijf is. Want ja Chris, de terrasjes aan de Moezel en zeker in eigen land zijn écht gezellig hoor!Maar ik mag niet klagen: de eerste werkdag viel al bij al nog wel mee en er moet geld in het bakske komen ook hé. Tot morgen.     

 

 

 

 

 

21:17 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.