24-08-09

Dag 23: Oviedo - Avilés

Sorry bloglezers: het zijn 2 dagen zonder bericht geworden... Maar ik maak het vandaag goed met 3 posten: eentje voor zaterdag, eentje voor zondag en hopelijk vanavond nog eentje voor vandaag!

Vrijdagavond was het dus het grote afscheid van de toffe groep mensen die mekaar écht hadden gevonden de laatste dagen. Na het avondmaal vroeg de Amerikaan aan Michel en Greet om als afscheid nog een glas wijn te gaan drinken samen. En Greetje neen zeggen tegen een glas wijn: dat hebben we nog niet meegemaakt dus uiteraard zijn ze op het afscheid gaan drinken! Bleek dat de Amerikaan, Sean, een Anglikaanse priester is, die in 2001 ook al de Camino Frances had gestapt. Volgens de verdere berichten is het bij één glas gebleven en zijn ze daarna allemaal gaan rusten voor de zware tocht van de volgende dag.

Zaterdag zijn ze dan richting kust gegaan tot in Avilés, een tocht van 27km. Geen pijn in de benen en vooral in de voormiddag goed weer om te wandelen. Met de blaren is de stand Michel-Greet 2-1. Maar Compeed blijft een goede uitvinding. Zondag wordt het zwaar: de volgende albergue is 33km ver  en ze hopen nog om een stopplaats te vinden die iets dichter ligt.

Het thuisfront zat zaterdag in Wenduine, na 142km fietsen. Een internetcafé is daar wel, maar het was een zware, warme dag geweest en een webmastertje is ook maar een mens: een goede duik in de zee, een frisse Rodenbach (jawel: in die volgorde!) met daarna een verkwikkende douche, een goede maaltijd en een heerlijk bed, lieten de blog geen schijn van kans! 

aviles

17:19 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.