21-08-09

Dag 22: La Vega - Oviedo

Vanavond was het thuisfront terug in België: in de voormiddag in de gietende regen naar huis gereden. Vanavond heeft het wel even moeite gekost om Greetje aan de lijn te krijgen, maar het is toch nog gelukt.

Vandaag was de 'fanfare van honger en dorst' al om 14u00 in Oviedo, dat is 26km verder dan vanmorgen. De albergue ging slechts om 17u00 open, dus was het lang wachten om te kunnen douchen, kleren te wassen enz. Er werden dan maar al inkopen gedaan voor de volgende dagen in een superette.

Vanavond zal het plezant zijn en tegelijkertijd triest, want ons tweetal neemt afscheid van de overige pelgrims, ook al hebben de Spaanse vrienden geprobeerd om hen te overtuigen verder met hen mee te gaan! Maar zoals reeds eerder gezegd, durft Greet de 'Camino Primitivo' niet aan met die beginnende tendinitistoestanden van de voorbije week en wil ze zich aan het oorspronkelijke reisplan houden. (Het thuisfront verleent hieraan haar goedkeuring met 200 % van de stemmen) Morgen trekken zij dus verder richting kust, terwijl de rest van de groep de Picos binnenkort van heel nabij gaat bekijken.

Dan rest ons nog het dagelijks weerbericht: In Oviedo was het slechts 19°C en er viel vanmorgen weer wat motregen. Tegen de avond aan scheen de zon alweer!

Morgen en overmorgen zit er voor mezelf een fietstweedaagse in naar Wenduine en terug. Mogelijk moeten jullie een dagje wachten op het volgende nieuws... Maar jullie gaan dat wel overleven: hierbij geef ik alle bloglezers een dagje vrijaf. Tot zondag, als ik het fietsweekeinde overleef tenminste...    

 

 

 

 

 

 

22:35 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

de camino van Bob bob ik zal me maar eens tot jou richten . Jou camino speelt zich blijkbaar in het noorden af. En blijkbaar liever met de fiets dan te voet . Amper thuis van een 5-daagse aan de Moezel en morgen zit je weeral op de fiets om eens even naar de zee te rijden . Zijn de terrasjes gezelliger en de wijntjes en het eten lekkerder in Spanje dan aan de Moezel ? Het gezelschap beter ?
In elk geval zijn de pelgrims een speciaal ras dat mocht je tijdens het weekend in Nisramont ondervinden .

Nog maar eens bedankt voor je verslagen . En voor morgen BuenCamino naar Wenduine

Chris

Gepost door: chris | 21-08-09

De commentaren zijn gesloten.