21-08-09

Dag 21: Sebrayo - La Vega

Donderdag vonden onze pelgrims dat het tijd was voor een fantasietje! In plaats van de voorziene weg te nemen langs Gijon, zijn ze meegegaan met de Spaanse vrienden richtin Oviedo. Na 6km was er koffie én het afscheid van de Italiaanse vrouw (jarig + 1 dag, je weet wel). En na het afscheid werd er verder gestapt, of wat dacht je?

Op een bepaald moment kwamen ze aan een huis en uit de deur kwam een oud dametje met haar handen vol bananen. Ze begon elke pelgrim een banaan te geven en vroeg of ze hen nog iets te drinken kon geven. Hulpvaardigheid en vriendelijkheid troef!

Om hun 24km vol te maken en de albergue te bereiken, moesten ze nog een klim doen van ongeveer 8km. Daar was er plaats voor 16 personen, dus de ganse groep kon binnen. Intussen heeft er zich nog een Oostenrijkse bij hen aangesloten. Een klein talenwonder, die Frans, Duits en Spaans spreekt en dus met iedereen in de groep kan converseren. Vanavond zat Greet met 3 Catalanen aan de tafel. Ze hebben haar uitgelegd dat Catalaans een mengeling is van Spaans, Frans en Italiaans. Met andere woorden: als die mannen begonnen te ratelen, was voor Greetje één jaar cursus Spaans, zonder specialisatie Catalaans, nét iets te weinig...

Het weer was bewolkt en er viel een smosregen (= Antwerps voor motregen, denk ik...). Het was 's avonds zelfs wat fris (iets waar we in België dezer dagen eventjes gelukkig mee zouden zijn). De tendinitis lijkt bedwongen, Greetje voelt geen pijn, dus enkel maar goed nieuws te melden.

Het thuisfront heeft dit nieuws 's avonds telefonisch ontvangen, op een terrasje aan de Moezel in Beilstein en heeft er een lekker glaasje Sekt op gedronken. Prosit!    

22:10 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.