19-08-09

Dag 19: Llanes - San Esteban

Tweemaal de goede weg gemist en dus 33km in plaats van 28km afgelegd. De eerste maal langs een kustpad vol varens en dorens, de tweede keer stonden er geen aanduidingen en daarom hadden ze de weg gevraagd. De man zei dat ze de brug over moesten en dan naar links en dan zouden ze terug op de goede weg zitten. Ze vonden daar jammer genoeg geen aanduidingen en vroegen weer aan iemand de weg. Die zei dat ze de brug over moesten en dan naar rechts. Tegengestelde berichten, maar de laatste had het gelukkig bij het rechte eind. Ze kregen terug de vertrouwde aanduidingen en waren terug gelukkige pelgrims.

Jammer genoeg zat de jeugdherberg die hun eindpunt voor de dag had moeten worden alweer vol. Ook in het toeristenbureau wisten ze geen vrije plaatsen. Dus trokken ze maar verder naar San Esteban. De albergue daar was, u raadt het al, volzet. De hospitalero zei dat ze wel een slaapplaats op de vloer in de eetzaal kregen. En toen ze aan enkele Spanjaarden, die ze al enkele dagen kennen, vroegen of ze hun matje mochten gebruiken, zei de hospitalero formeel dat het niet hoefde: ze kregen allebei een matras aangeboden van het huis. 

De Spanjaarden zegden hen dat er in het dorp geen warm eten te krijgen was en dat ze daarvoor mee konden gaan met hen. Dus namen ze de bus met hen naar het volgende plaatsje. Daar konden ze genieten van een soort pelgrimsmenu en gezellig napraten met de toffe Spanjaarden. Gelukkig hadden ze reeds afgerekend toen één van de Spanjaarden riep dat de bus er was. Heel de bende pelgrims rende het restaurant uit en de bus op, natuurlijk onder veel gelach.

Het weer was ideaal vandaag: bewolkt, dus niet te warm en geen regen. Morgen in Oviedo moeten ze een keuze maken: de Camino Primitivo of de echte noordelijke route langs de kust. Dit is onze cliffhanger voor vandaag! Als je wil weten welke keuze ze gaan maken, zal je morgen moeten verder lezen...

Deze post werd geschreven door een verhit thuisfront op verplaatsing. We hebben namelijk vandaag de Maare-Mosel-Radweg gefietst van Daun naar Bernkastel-Kues. 60km bij 34 graden, veel uitleg hoeft daar niet meer bij. Tot morgen!

19:03 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

we wisten niet dat je weer ging stappen , dus voor ons was het een verrassing als we het mailtje kregen. Ondertussen ben je al een heel eind op weg , en we vinden het heel plezant dat we weer een beetje mee kunnen reizen.
Nog goede moed en sterke wandelbenen voor de rest van de trip.
Groetjes
Nancy en Willy

Gepost door: nancy | 19-08-09

Hallo Greetje !

Ook veel later dan vorig jaar pik ik vanaf nu elke dag voor het slapengaan je reisverslag mee. Alles gaat goed, verneem ik ook van Bob tijdens onze fietstochten. Door jou geïnspireerd ben ik vandaag ook gaan .. wandelen. Niks speciaals op het eerste zicht, ware het niet dat dit voor mij meer dan 10 jaar geleden was dat ik zoiets kon meedoen. Na de rugoperatie durf ik mij eraan wagen en ik wandelde met mijn schoonbroer in de Hoge Venen 16 km. Niet zo veel, vergeleken met jouw prestaties, maar toch verheugend, zeker als het nadien ... geen pijn geeft in rug of benen ! Bij deze stuur ik mijn hartelijkste groeten (ook van Hilde) ook naar het koppel papa-dochter, oftewel Bob-Evelyn, bij hun Moezelavonturen !

Frank

Gepost door: Frank Compère | 19-08-09

De commentaren zijn gesloten.