18-08-09

Dag 18: La Franca - Llanes

Vandaag 20km gestapt in slechte weersomstandigheden. In de regen, met de poncho door de modder! Omdat het gevaarlijk werd om te vallen, hebben ze het laatste stuk langs de grote baan moeten doen. Het stappen langs de baan werd wel wat aangenamer gemaakt door het getoeter van de voorbijrijdende auto´s en de omhooggestoken duimen door de raampjes.

Een warme koffie deed deugd, maar de natte kleren koelden geweldig af. Er moest dus zo snel mogelijk een onderkomen worden gezocht. Bij de toeristeninfo werden ze doorgestuurd naar de jeugdherberg, maar die bleek vol te zitten. Dan maar naar het oud stationsgebouw, waar ze voor 15 euro een slaapplaats konden krijgen: 1 toilet voor alle mannen, 1 toilet voor alle vrouwen en wassen aan een lavabo... Wat een verschil met het pension van vorige nacht en dat voor dezelfde prijs. Positief punt was dat ze hun kleren konden laten drogen en dat was nodig ook!

Tegen de avond is het droog geworden en morgen wordt er bewolkt, maar droger weer verwacht. Ze moeten 28km afleggen en zorgen dat ze op tijd zijn, want er is alweer een gebrek aan albergues onderweg. Vandaag zitten ze in een streek die bekend is voor de cider, dus zijn ze alvast eens gaan proeven. Klein detail: waar ze dachten voor iets meer dan 2 euro een glas besteld te hebben, kregen ze een ganse fles voor die prijs! De cider werd dan nog eens professioneel vanop een fameuze hoogte in het glas gemikt door een zeer sympathieke ober. Die show kregen ze er dus nog extra bovenop!

Ziezo, dit nieuws werd u gebracht vanuit een internetcafé in Bernkastel-Kues. Wij genieten nog steeds van het zonnetje hier en de prachtige zichten. Nu we onze dagelijkse plicht vervuld hebben, zetten we onze weg verder richting Trier.

10:46 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dag greet ,

ben ik juist dat je ongeveeer half weg bent voor de noordelijke route ? Niet verwonderlijk dat het slecht weer is de Picos de Europa liggen landinwaarts. En dat zijn stevige kerels !
Ik duim voor droog weer en droge voeten

Buen Camino


Chris

Gepost door: chris | 18-08-09

Picos de Europa Ze liggen wel landinwaarts maar heel dichtbij het leek mij of ik er de volgenge dag over moest, gelukkig bleef het bij de uitlopers ervan. Van Llanes naar Nueva was voormij een van de mooiste etappes. Ik ga in gedachte alle dagen met Greet mee met mijn dagboek naast mij kan ik goed volgen waar ze is en ik wordt er niet moe van.Nog een 400km te gaan Greetje ik wens u en Michel nog veel stapplezier

groetjes angele

Gepost door: angele | 19-08-09

De commentaren zijn gesloten.