15-08-09

Dag 16: Polanco - Comillas

Bedankt André om de correcte afstand van gisteren even op te zoeken. Greet had inderdaad aan de telefoon gezegd: ik denk dat we zo'n 25km afgelegd hebben. Ik heb ze dus na jouw tip 8km extra gegeven op de teller!

Vandaag enkel goed nieuws te melden: Greet heeft van deze feestdag geen langzaam-aan-dag gemaakt, integendeel! Ze heeft samen met Michel 32km afgelegd, eigenlijk 2 etappes in 1 dag. Of dat verstandig was, daar heb ik zo mijn gedacht over, maar op de vraag hoe het met haar benen gesteld was, kreeg ik een heel positief antwoord! Ze heeft vandaag geen pijn gevoeld! Ze kan haar been al terug helemaal naar achter plooien, wat vorige week niet het geval was. (Ik heb dat hier thuis ook geprobeerd en bij mij doet dat dus wel pijn als ik mijn been helemaal naar achter plooi! En nog iets: ik wil wel de naam van die medicamenten hebben: en ik hoop voor haar dat ze nog steeds clean stapt, want als ze betrapt wordt op EPO dan stop ik als sponsor!Knipogen)

Ze zitten nu dus in Comillas in een alweer zeer propere albergue met plaats voor 20 personen. Om daar  te geraken hebben ze het laatste stuk langs de grote baan gedaan; dat was 7km ipv 11km en er waren minder hoogteverschillen langs die weg. Ze hebben een frisse douche genomen, kleren gewassen en zijn daarna de stad ingetrokken voor een goed glas bier en om wat cultuur op te snuiven. In Comillas zou een gebouw van de jonge Gaudi staan en dat gingen ze eens bekijken!

Zo, tot zover de blog van vandaag. Ik vertrek morgen met mijn dochter 5 dagen naar de Moezel en hoop om daar ook wel eens te kunnen bloggen en jullie op die manier op de hoogte te houden. Als dat eens een dagje niet lukt: please don't shoot the webmaster... stay tuned! Om al wat goede punten te scoren op voorhand ben ik het gebouw van Antoni Gaudi gaan opzoeken voor jullie (uiteraard met de fiets). Mag ik u voorstellen: El Capricho in Comillas! Kijk hieronder en bewonder! Tot de volgende...  


    

22:55 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Greet is er weer goed ingevlogen. Nu, je moet al eens veel kms doen op een dag omdat er niet zoveel albergues zijn onderweg als bij de camino francés.
Zij zouden er één gehad hebben na 20 km in Cóbreces ! Maar dat is voor Greet wellicht weinig gewerkt die dag. En dan hop naar de volgende....
A propos, hoe is het weer daar ? Temperatuur ? Vochtigheid ?
Ik lees ook dat de webmaster aan verlof en herstel toe is. Het gaat hem goed, doch verwacht ik toch nog vakantie-inspanningen van Bob. We kunnen toch geen vijf dagen zonder nieuws zitten over Greet.

Gepost door: andré lenaerts | 16-08-09

Santillana Greet en Michel gaan er na hun rustdag als een sneltrein tegenaan. Ze zijn Santillana al voorbij waar ik vorig jaar een rustdag nam op dokters voorschrift (zware hoest) een heel mooi stadje.
Bob en Evelien ik wens jullie een prettig verlof en een fijn wijntje geniet er van.

groetjes angele

Gepost door: angele | 16-08-09

De commentaren zijn gesloten.