15-08-09

Dag 15: Santander - Polanca (Requejada)

Goedemorgen! Ik had vannacht echt de moed niet meer om nog te bloggen, dus ben ik er nu maar aan begonnen...  Op deze 15de augustus mag ik niet nalaten om alle moedertjes een prachtige dag toe te wensen! En het weer zit in elk geval mee hier in België! Hier bij ons is moedertje Greet niet thuis: die loopt in Spanje te genieten, als de beentjes meewillen tenminste...  

Na een dag verplichte rust is ze gisterenmorgen dus terug vertrokken. En de dag was meteen goed voor alweer een extra 25km. Dankzij zalf en medicatie heeft ze geen problemen gekend: dat is hoopgevend voor de toekomst! Ze zijn nu aangekomen in Polanco (Requejada) in een zeer kleine albergue: twee kamers van 3 personen. Op de vraag of ze ook avondeten konden bekomen, was het antwoord bevestigend. En rond 18u00 kwam de dame al zeggen dat ze aan tafel konden komen. Daar kregen ze een goede maaltijd voorgeschoteld aan een zeer redelijke prijs. Maar de dame liet weten dat ze niet tegen anderen mochten zeggen dat ze daar hadden gegeten: ze had dat speciaal voor hen gedaan omdat ze zag dat Greet en Michel nog échte pelgrims waren! Ik citeer: ' Vele (jongere) gasten die ik over de vloer krijg, zijn geen echte pelgrims, maar doen korte etappes gedurende een week, of doen stukken per auto of trein of doen het enkel maar om 's avonds te kunnen fuiven'. (Dat citeren mag ook met een korreltje zout worden genomen, want ten eerste heeft ze dat in het Spaans gezegd, ten tweede ken ik geen Spaans, dus dat vertalen zou ook niet lukken). Maar goed, ik weet niet hoe je een échte pelgrim kan onderscheiden van een valse! Aan de tred, aan de houding, aan de geur, aan het uitzicht, aan de stok, aan de schelp, aan het verweerde gezicht, aan de gelukzalige glimlach rond de mond, aan de schitterende ogen misschien: ik kan het jullie écht niet zeggen... Verder heb ik geen nieuws, maar dat hadden jullie waarschijnlijk al lang door bij het lezen van dit berichtje: vanavond misschien meer...   

12:52 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Bob, knap werk die verslaggeving.
Greet onderschat wel de afstand tussen Santander en Polanco. Volgens de guia is het alvast 33 km ongeveer ipv 25 km.
De tendinitis blijkt op de achtergrond te raken: que suerte !

Gepost door: andre lenaerts | 15-08-09

dag greet! Dag Greet!
In maart waren we met Nl en BE pelgrims bijeen in de Ardennen, weet je nog? Ik ben de Anke uit Amsterdam die later kwam. Ik zit nu in Santiago. De afgelopen twee weken ben ik vanaf Olveiroa, via Murxia, Finisterra de Camino Francès aan het teruglopen. Morgen vertrek ik naar de Monto do Gozo en verder terug. Het is heerlijk om weer terug te zijn na drie jaar!. Ik liep in 2006 van Amsterdam naar Compostella. Onderweg ontmoette ik Goedele en Gerjan. Op 28/8 ben ik weer terug in SdC om terug naar NL te reizen. Dan ben jij zeker en vast nog niet gearriveerd, toch?? Jammer...
Hoe gaat het lopen nu? Niet te warm? Ik wens jullie succes, Greet. Zet ´em op!
Hartelijke groet, buen camino en ultreya
Anke

Gepost door: anke jansen | 15-08-09

Goed om lezen dat het met Greet weer de goede richting uitgaat en de tendinitis met karakter en voltaren wordt verdreven.
Verder: volgens mijn Spaanse bronnen bedraagt de afstand Santander - Polanco ongeveer 33 km.
Greet onderschat zich met de opgegeven 25 km.

Verder onthoud ik ook dat die Señora Ascensión een goed blik heeft en het kaf van het koren scheidt.

Gepost door: andre lenaerts | 15-08-09

hallo,hallo Greet en Bob Zondag 16 augustus ben ik met de trein naar de kust gereisd en heb tijdens de heenrit genoten van het eerste hoofdstuk van mijn boek 'compostella'.
Heel aangename lektuur. In Blankenberge ben ik eerst naar de tentoonstelling van alle Piergebouwen van de wereld geweest. Heel interessant!!!
Nadien heb ik de tram genomen naar Wenduine en heb een bezoek gebracht aan Monique en Jef. Ik heb het verloop van Greet's tocht beschreven op vraag van hen. Dan ben ik teruggewandeld door het water naar Blankenberge nog de broodnodige terasjes gedaan en om 20u huiswaarts gekeerd.
Het was een zalige dag !!!
Greet, ik hoop dat jij ook zo met volle teugen van de natuur en de cultuur geniet, zonder teveel kleerscheuren van al uw inspanningen.

Bob ik wens je een zalige week vakantie toe en tot zaterdag aan zee.

Vele groeten en tot nog eens

Marina

Gepost door: marina | 17-08-09

De commentaren zijn gesloten.