11-08-09

Dag 12: Laredo - Güemes

Vandaag staan er weer 26km meer op de teller. En om eventuele misverstanden te voorkomen: ik duid op de kaart enkel begin- en eindpunt aan van de etappe en dan ziet het er natuurlijk een rechte lijn uit. Je kan je indenken dat dit in werkelijkheid niet zo is. Daarom zijn de opgegeven kilometers en die van de route met de rechte lijnen niet gelijk.

Ze waren alweer op tijd vertrokken in Laredo en schoten goed op tot ze aan het water kwamen. De overzet naar Santoña vertrok pas 2 uren later, om 10u30. Ze kregen de raad om, als ze geen tijd wilden verliezen, een stuk te voet te doen langs het water en in een ander plaatsje de boot te nemen. Ze hebben geluisterd en zijn er goed bij 'gevaren' dwz een stuk stappen en een stuk varen...  In Santoña hebben ze een picknick gekocht voor 's middags.

De weg was niet goed aangegeven vandaag! Greet denkt dat het wel eens hier zou kunnen zijn dat Angèle vorig jaar verkeerd is gelopen, maar ik heb het nog niet opgezocht. Zelfs met het boekje met de juiste route in de hand is het moeilijk om de goede weg te vinden. Verder was het vandaag weer dezelfde story: ze zijn een stuk langs de grote baan moeten stappen, maar hebben daarna ook een mooi en rustig stuk weg gehad!

De albergue in Güemes ligt 2km van het dorp en het laatste stukje gaat steil omhoog. Maar enkele Spanjaarden die ze waren tegengekomen, zegden dat het één van de beste albergues is op de noordelijke route.  En met de ontvangst die ze kregen bij aankomst, zijn ze wel verplicht om dat te geloven. Een zeer vriendelijke hospitalero met witte haren en baard bood hen direct een fris glaasje water aan teriwjl ze hun 'credential' voorlegden. Het is een mooie, propere en gezellige albergue, waar de pelgrims allen tesamen eten 's avonds en waar een ruimte is voorzien aan een groot haardvuur om samen te praten en ervaringen uit te wisselen. Ze zijn hier al twee bekende dames tegengekomen die ze vroeger op hun tocht al hadden ontmoet. Altijd leuk om sympathieke mensen terug te zien!

Morgen trekken ze naar Santander! Daar zal weer een stukje veerboot bij komen kijken (Zo zou ik het ook nog kunnen, denk ik, maar ik zou ineens de ganse noordkust afvaren...). In elk geval zitten ze goed op schema om op tijd in Santiago te geraken zonder te moeten stressen. Maar 't is nog ver én de straffe pelgrimsverhalen moeten eigenlijk nog komen... 't Is te hopen: ik denk maar aan mijn kijkcijfers hé!Knipogen

 

 

 

 

 

 

 

 

21:17 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Straffe pelgrimsverhalen Straffe pilgrimsverhalen zijn voor een lezer als ik mooi mee genomen. Maar het moet niet altijd straf zijn om het lezenwaardig te houden.

Gepost door: G.U.Y. | 11-08-09

De commentaren zijn gesloten.