10-08-09

Dag 11: El Pontaron - Laredo

Wat gisteren al kon worden vermoed, is vandaag door de strenge maar rechtvaardige pelgrims bevestigd: deze albergue krijgt geen ster in de Michel-en-Greet gids voor pelgrims... Douche en toilet was OK, maar de slaapgelegenheid  werd onfris bevonden en een beetje warm eten 's avonds was ook welkom geweest. Op naar de volgende albergue dus!

Het is een mooie maar zware route, met stukken met prachtige uitzichten, maar ook met stukken langs de grote baan, wat minder prettig is om te stappen. Het weer is bewolkt tot zonnig, maar de temperaturen zijn niet te hoog: nog steeds ideaal wandelweer! Dat er heel wat volk op de weg is, werd vandaag nogmaals bevestigd door een hospitalero die verklaarde nog nooit zoveel pelgrims gezien te hebben op deze noordelijke route!

Ze zijn vandaag weer 26km opgeschoten richting Santiago. Ze zitten nu in Laredo, alweer een schitterende badstad! (Ik zou al lang mijn rugzak ergens gegooid hebben waar hij wou vliegen en het water zijn ingedoken, maar tja: ik ben dan ook geen pelgrim hé). Maar Laredo: dat wil zeggen dat ze nu een andere regio zijn binnengedoken, met name Cantabria. En ze zitten goed nu (denken ze toch...) Ze hebben een albergue gevonden en dachten dat het een privé-zaak was, maar de zaak wordt door zusters uitgebaat. De eetzaal, douche en toilet kregen alvast een 10 op 10 qua properheid en ze hebben eindelijk eens wat kleren kunnen wassen! En dat allemaal voor 10 Euro voor overnachting + maaltijden... Brave zusters! 

Wat de medische toestand betreft: Greet heeft me verzekerd dat ze soms wel wat pijn heeft in haar been, maar dat ik me echt geen zorgen moet maken! Deze naïeveling gelooft dat dan maar en gaat er zich nu letterlijk en figuurlijk bij neerleggen. Tot morgen!

  

23:02 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hei pelgrims en Bob Ik krijg de kriebels als ik de blog lees.
Laredo waar ik vorig jaar,smorgens de kerk even binnen ging, om daarna kms over het strand,door het losse zand te stappen, de overzet naar Santana te nemen, daarna opnieuw door het losse zand , de steile Punta del Brusco op en af en geloof het of niet opnieuw door het zand tot Noja. Ik lees in mijn dagboek ik zit stik kopot maar toch gelukkig!
Greetje verzorg u goed en geniet er van en doe de groetjes aan Michel


groetjes aan de webmaster
angele

Gepost door: angele | 11-08-09

De commentaren zijn gesloten.