05-08-09

Dag 6: Gernika - Lezama

Vandaag wordt het een kort verslag, want eigenlijk is er niet veel nieuws en is het webmastertje wat oververhit door de hoge buitentemperaturen (of is niet meer gewoon om te werken na die zalige 3 weken verlof, dat kan ook...).

Greet en Michel zijn vanmorgen om halfzeven vertrokken uit de albergue in Gernika. Ten eerste om tijdens het koelste gedeelte van de dag te kunnen stappen, ten tweede om op tijd in de volgende albergue te zijn! En zo kwamen ze na 21km stappen aan in Lezama, een dorpje op 12km van Bilbao. De albergue ging pas om 15u00 open, maar ze mochten hun spullen al binnen zetten. Ze hebben dan het dorp verkend en zijn dan naar een supermercador gegaan om wat te kopen om te eten. Ze zaten rustig in de schaduw te eten in de buurt van de albergue, toen een sympathieke Spaanse mede-pelgrim hen kwam roepen om te zeggen dat de albergue al vroeger was open gegaan en dat ze zich moesten haasten. Ze zijn onmiddellijk meegegaan en hadden op de valreep de 2 laatste vrije bedden in de gîte, ook al waren ze als eerste aangekomen daar vandaag... En alle arme pelgrims die later in de namiddag aankwamen, waaronder een meisje dat gisteren mee op de kamer had geslapen, moest 12km verder stappen naar Bilbao of naar het duurdere hotel gaan. Geen leuke situatie dus... en totaal anders dan vorig jaar op de Camino Frances.

Maar verder gaat alles goed. Ze hebben morgen een korte etappe voor de boeg en de dag daarna nemen ze een eerste rustdag in Bilbao. Dat zal deugd doen, want de hevige start van deze tocht, met al dat klimmen en dalen met een zware last op de rug, is moeilijk te verteren. Knieën, rug en twee teennagels protesteren en krijgen dus overmorgen de gevraagde dag rust. Hoewel: Greet kennende is het woord 'rust' zeer relatief. Met haar een stad bezoeken is misschien zelfs vermoeiender dan een dag marcheren! We horen het wel!    

20:31 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hei pelgrims jullie schieten goed op ik volg elke dag op de blog en in mijn dagboek tis alsof ik er bij ben(ik zou wel willen) Geniet morgen van de rustdag en van Bilbao.
Bob als ge in de buurt bent altijd welkom soep met verse groente uit Rene zijn hof en een trippeltje in de koelkast
groetjes angele

Gepost door: angele | 06-08-09

goed Dag Greet
voor mij wat vreemd anders dan vorig jaar .. toen kon ik je volgen ... ik zag bij wijze van spreken welke bocht je straks zou nemen , of er een kwaaie helling stond te wachten, waar je misschien zou overnachten.
Ik kan je dus niet zo volgen als Angèle. Nu zij zit zoals ik op Belgische grond en geeft dit jaar met haar regelmatige fikse stap niet het tempo aan !
Het lijkt me zeker zwaarder dan de route Frances van vorig jaar, en zo helemaal anders met af en toe de zee naast of voor je. Het moet mooi zijn . Ooit deed ik met de wagen een stukje langs de kust.

Greet geniet van je tocht , ik volg zoals vorig jaar elke dag je belevenissen . Een fijne rustdag, laat die teentjes even bekomen !

Buen Camino

Chris

Gepost door: chris | 06-08-09

De commentaren zijn gesloten.