03-08-09

Dag 4: Deba - Markina-Xemein

Vandaag was het weer klimmen, klimmen en nog eens klimmen... Al was de afstand 'slechts' 23km: het was alweer een zeer zware etappe,  maar wel één met wondermooie uitzichten! Vanmorgen zijn ze eventjes fout gelopen en kwamen ze door een dorpje waar ze helemaal niet moesten langs komen. Maar ze werden door enkele sympathieke dorpelingen terug op de goede weg gezet waar ze terug de vertrouwde aanduidingen met de schelp konden volgen. De warmte was draaglijk en vandaag liep de weg voor een groot gedeelte door de schaduwrijke bossen.

Ze zitten nu in een refugio waarin plaats is voor 30 personen en voor de eerste keer deze reis is de refugio niet volzet. Greet is ook niet langer de enige vrouw in het gezelschap: er zijn nog twee meisjes en een koppel bijgekomen. De maaltijd gisteravond was leuk, maar er was geen pelgrimsmenu voorzien. (Voor de leken: een pelgrimsmenu is een maaltijd die wordt aangeboden aan een lage prijs, speciaal voor... pelgrims). Op de populaire Camino Frances vorig jaar was dat geen probleem, op deze noordelijke route is dat pelgrimsmenu blijkbaar niet zo ingeburgerd. Maar het is misschien nog wat vroeg om tot deze conclusie te komen.       

Meer nieuws is er niet, morgen meer...

 

22:22 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Succes ! Opnieuw aan de start.....
Dat was te verwachten toen we vorig jaar alle verslagen lazen over die onvergetelijke ervaringen.Wij wensen je ook dit keer een behouden reis . We volgen je op de voet hoor !

Gepost door: marleen rondeaux(onderwijzeres Stanislas) | 04-08-09

De commentaren zijn gesloten.