02-08-09

Dag 3: Getaria - Deba

De route verliep met veel hellingen. De stapstokken kwamen goed van pas, zeker bij de afdaling via een lange, gladde betonbaan. Zo kon Greet voorkomen om drie keer met de harde Spaanse ondergrond in aanraking te komen. De weersvoorspelling van gisteren bleek te kloppen; betrokken en een aanhoudende motregen. Gelukkig zit de temperatuur wel goed, wat een ideaal stapweertje creëert.

Na 19 km kwamen onze stappers op hun bestemming, waar ze gelukkig nog plaats vonden in een kleine refugio waar slechts plaats was voor 8 personen. Daardoor werd hun het lot van de andere pelgrims bespaard. Die moesten hun intrek nemen in een grotere refugio, waar ze tot 16u00 moesten wachten om binnen te kunnen. (Blijkbaar is de accomodatie op de meer populaire Camino Frances qua refugio's wel beter).

Ondertussen is het duo ook al verbroederd met een groepje internationale pelgrims, waar ze vanavond gezamelijk mee gaan eten: een Duitser, een Fransman en enkele Spanjaarden... Greetjes Spaanse lessen zullen dus al van pas komen. Olé!

Saint-Jacques%20(Deba)651

Een standbeeld van Sint-Jacob in Deba

21:46 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.