25-07-08

Dag 115: Cee - Fistera (Finisterre)

Met nog 16km voor de boeg trokken Angèle, Greet en Michel ´s morgens op pad voor hun laatste opdracht: Fistera bereiken!

Het weer was wisselvallig: regen en droge periodes. Rond de middag was Angèle al in Fistera, Greet en Michel die eerst nog in een bar hadden ontbeten, kwamen iets later aan. Met drie vertrokken ze dan voor de laatste 3 kilometers richting vuurtoren, het meest westelijke punt én het definitieve einde van de Camino. René en Bob zaten daar al op hen te wachten. 

Bij de aankomst waren de gevoelens van de pelegrinos verdeeld: aan de ene kant blij dat ze het einde hebben gehaald, aan de andere kant een gevoel van spijt omdat het avontuur ten einde is. Maar overheersend was toch een enorm gevoel van geluk!

Ze zijn zover mogelijk op het uiteinde naar de oceaan gegaan en hebben daar symbolisch enkele kledingstukken verbrand. Dat is in navolging van de oude pelgrims die hun versleten en vervuilde kleren verbrandden om daarna terug het leven in te gaan als een 'nieuwe' mens. Voor Greet was dat haar short, voor Angèle een zakdoek en voor Michel een paar sokken. Daarna werden er een paar wittekes, Duvels en Leffes gedronken op het succes van onze pelgrims. Als afscheid werd een restaurantje opgezocht om gezamenlijk van het laatste pelgrimsmenu van deze Camino 2008 te genieten.

En dan moest er écht afscheid genomen worden: Angèle en René bleven nog een nacht in Fistera om de volgende dag de tocht naar huis aan te vatten, Greet, Michel en Bob reden terug naar Santiago om met de andere pelgrims de feesten van Sint-Jacob mee te maken. Emoties alweer troef dus!

De foto´s van de aankomst in Fistera en van de bijhorende kledijverbranding en van de drink hebben jullie nog te goed. Hou de blog in het oog binnen een dikke week, want zo lang zal het duren voor we thuis zijn en de foto´s op de PC kunnen zetten.

Graag wil ik hierbij alle bloglezers bedanken voor de interesse en de commentaren tijdens de laatste drie maanden. Het gaf Greet en Angèle een hele hoop steun (en aan ons de zin om verder te gaan met de blog)! Ik bedank ook het ganse thuisfront (de vaste én de interims...) voor alle medewerking om de blog tijdig én voorzien van de nodige verhalen en beeldmateriaal op het scherm te krijgen. 

In naam van Greet en Angèle: een dikke en welgemeende DANK U aan jullie allemaal!     

 

    

    

19:02 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

nog een laatste woordje bravo voor angèle en greet voor hun pretatie en ook bob,renè en alle andere die al die mooie momenten aan ons hebbe getoond op den blog wens ook al hun mede pelgrims die ze kennen proficiat nu kunne wij aan onze vakantie beginnen aan iedereen nog een veilige terugreis en tot ziens !!!!!!!!!!

Gepost door: van gorp maria | 25-07-08

Voorbij ! Nu zit het er echt op (alhoewel ... we kijken nog uit naar de laatste foto's).
Voor jullie was het een hele belevenis ,voor ons heel leuk om op te volgen !
Doen jullie de groetjes aan Wim !
Geniet nog van jullie vakantie en kom veilig terug !

Gepost door: marleen rondeaux(onderwijzeres Stanislas!) | 25-07-08

Proficiat! Aan de pelgrims, de hele entourage. Hoe kan oprechte bewondering het best uitgedrukt worden?
Nu gauw naar Peking voor het kampioenschap Pelgrimstochten?
Goede terugtocht en tot één van de dagen!

Gepost door: Jef en Monique Compère | 27-07-08

PROFICIAT Met veel plezier heb ik afgelopen periode jullie blog gelezen. Knappe prestatie! Een ongelooflijke proficiat vanuit het verre Edegem!

Vele groetjes,
Tom

Gepost door: Tom verschoren | 29-07-08

met bewondering hé greet
we hebben met grote bewondering de tocht meegedaan via de blog
het was aangenaam om jullie vorderingen te volgen
het einddoel is bereikt
tot binnenkort in berchem

ghislaine&eddy

Gepost door: eddy&ghislaine | 29-07-08

De commentaren zijn gesloten.