20-07-08

Dag 111: Arca do Pino - Monte del Gozo

Hallo allemaal, vandaag weer even een andere reporter van dienst: Evelien, dochter van Greet. Ik heb net telefoon van haar gekregen met het nieuws dat ze al op hun bestemming zijn aangekomen. Na een tocht van 16 kilometer zitten ze nu in Monte del Gozo, op 5 km van Santiago. En ze zien vanuit hun gîte de stad al liggen. Hun verblijfplaats vandaag is een complex met allemaal grote gîtes, maar ze mogen pas vanaf half twee binnen. Gelukkig vonden ze er een cafetaria, die al wel open is en waar ze dus het wachten kunnen verzachten! Het is mogelijk om een bus naar Santiago te nemen vanuit Monte del Gozo en misschien gaan enkele pelgrims uit hun groepje daar wel gebruik van maken, maar Greet is dit niet van plan. Ze wil dat de aankomst morgen haar eerste indruk van Santiago wordt en daar kan ik haar alleen maar gelijk in geven.

Tijdens ons telefoongesprek hoorde ik opeens een heel enthousiaste "Och, 't is niet waar!", maar jawel hoor, daar kwam Angèle - die zoals gisteren gezegd iets later was opgestaan - fris en monter de cafetaria binnenstappen. Greet vertelde me nog dat het weerzien met Angèle gisteren wel heel speciaal was geweest. Ze verlieten met hun groepje net de gîte om een restaurantje te gaan zoeken voor het avondmaal, toen Angèle er kwam aangestapt!

Morgen dus nog 5 km, die ze met de hele groep samen zullen afleggen. Die groep bestaat uit Michel, een Frans koppel, 2 Canadezen (een man en vrouw die elkaar toevallig onderweg leerden kennen) en een Deen, Jurgen. Ze vertrekken om half acht en zullen dus rond half negen in Santiago arriveren (En als ze zich aan het tempo houden dat ze ondertussen gewoon zijn, waarschijnlijk nog sneller!) Een aantal mensen uit het groepje zijn best wel weemoedig, omdat ze morgen aan hun laatste etappe beginnen. Greet, Michel en Jurgen hebben daar nog niet zoveel last van, omdat ze weten dat ze nog 3 dagen in het vooruitzicht hebben naar Finisterre. Ook Angèle denkt erover om hen nog te vergezellen op deze driedaagse. De tocht bestaat uit 3 etappes van 30km. De afstanden zijn opnieuw groter, omdat er op die weg veel minder gîtes liggen. Dit is al het nieuws dat ik jullie kan geven vandaag, nu is het wachten op de grote apotheose van morgen!

Monte del gozo

Zicht op Santiago vanuit Monte del Gozo

12:26 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

perfecte organisatie bedankt aan allen die aan deze mooie verslagen hebbe meegewerkt daar heb ik ongelooflijk van genoten en vele andere ook zo te horen dit is dus mijn laatste woordje op den blog waarschijnlijk want morgen vroeg is het zo ver dus angèle en greet nog eens duizend maal proficiat voor die prachtige prestatie hip hip hoera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
van maria en jan

Gepost door: van gorp maria | 20-07-08

Nen dikke proficiat aan de twee moedige stappers!
Dikke kussen en tot ziens!

Bomma

Gepost door: Bomma | 20-07-08

Hallo Greet (en Angèle)
Fantastisch dat jullie zover geraakt zijn.
Voor zover ik (Martin) het lees van je verblijf in de gîte met zicht op de stad, komt het me over als een "Mozes-ervaring". Maar jullie mogen morgen wel het beloofde land in. We wensen jullie een onvergetelijke aankomst in Santiago de Compostela.
We denken aan jullie.

Dikke kus van Danny en Martin

Gepost door: Martin en Danny | 20-07-08

ilse:hey moeke en vake hier inès en ilse .
inès: comment vous aller ?? je voudrais vous voir pour vous dire bonjour!!! et vake! et la bas! tous et bien ?? moeke je vous félicite !!! bravo!!!
xxx de inouche!!! et de ilseke

Gepost door: ilse et inès | 20-07-08

Gelukwensen Proficiat aan de moedige stapsters

Gepost door: Jef Sysmans | 20-07-08

Dikke proficiat Hartelijk gefeliciteerd aan de pelgrims, de verslaggevers en de ganse ploeg dat wij het ganse gebeuren zo dicht bij kunnen volgen hebben, het is als een filmverhaal, elke dag een episode, waar we naar uikeken, hetzal wel een hele belevenis zijn om het zelf mee te maken. Nogmaals aan allen de beste wensen en bedankt....
Wij wensen Jullie ook een behouden thuiskomst
Georgette en Sus

Gepost door: georgette en sus | 21-07-08

Angèle en Greet en alle andere pelgrims. Van harte gefeliciteerd met jullie tochtje ;o) Aan de schrijvers van deze blog, chapeau voor het dagelijkse verslag. Wij hebben ervan genoten.

Eddy&Rita

Gepost door: Eddy&Rita | 21-07-08

Triomf alom!! Niemand heeft er ooit aan getwijfeld: Greetje, je bent een fantastische vrouw met een ongelooflijk warm hart en onverzettelijke wilskracht! Zo'n prestatie is fantastisch en meer dan onze bewondering waard. Je hebt ook een geweldige familie die je met deze mooie blog je zo goed gevolgd heeft. Ongetwijfeld zal jullie weerzien vandaag een onvergetelijk moment zijn dat je alleen maar kan koesteren. Ook een dikke proficiat aan je medepelgrims die waarschijnlijk vrienden voor het leven zijn geworden.
Dikke kussen en we hopen op een snel weerzien.
Edithe, Ben, Christophe en Liesbeth, Stefaan en Julie, Krisien en Tom en Sofie

Gepost door: Edithe | 21-07-08

Proficiat Een dikke proficiat voor Greet (en voor alle andere medereizigers natuurlijk ook!).Hebben vandaag al heel veel aan jullie gedacht : de eerste stappen op het plein vanmorgen,al die indrukken ,het weerzien met echtgenoot.! Een hele emotionele dag ,het is dan ook een hele prestatie. Nu kijken we uit naar dat allerlaatste slotverslag om een klein beetje mee jullie aankomst te beleven!
Hartelijk dank voor de dagelijkse verslagen ! Het was telkens een deeltje van ons dagprogramma : "het verslag van Greet " lezen !
Nogmaals proficiat !
Marleen en Georges

Gepost door: marleen rondeaux(onderwijzeres Stanislas!) | 21-07-08

Hartelijk proficiat aan Greet, Angele en de andere moedige Pelgrims, het was zeer aangenaam om jullie te volgen, we zullen de tocht missen, jullie misschien ook, op naar een volgend avantuur.
warme groetjes uit het natte Gierle,Angele en Jef

Gepost door: Angele vdplas | 21-07-08

PROFICIAT!!! Een welgemeend HIP, HIP, HIP, HOERA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Proficiat Greet voor de prachtige prestatie, en ook voor Angèle die samen met Greet zoveel afstand heeft afgelegd! We zien uit naar het verslag van de reporter ter plaatse!!
Geniet van jullie samenzijn! Dikke kus,

Gepost door: Bomma, Martin, Danny, Anja en Koen | 21-07-08

proficiat voor beide, een geweldige prestatie

Gepost door: Kevin | 22-07-08

fantastische prestatie Hallo Greet en medewandelaars,
heb met jullie meegereisd, welliswaar langs deze blog en vind het een fantastische prestatie. Heb genoten van de mooie foto's en de verslaggeving.

Groetjes
Greta (collega van Bob)

Gepost door: Greta Verschaeren | 22-07-08

Hip hoi voor Greet en Angèle Wat een geweldige prestatie! Wat op 1 april voor ons bijna onmogelijk leek, is ondertussen toch werkelijkheid geworden. Bijna 2700 km helemaal te voet. Proficiat!

We hopen dat deze tocht je verwachtingen heeft ingelost en misschien zelfs wel overtroffen. Ongetwijfeld zal deze ervaring je je hele leven bijblijven.

Geniet van het weerzien met Bob en de ganse familie!

Veel liefs,

Gepost door: Familie Ceulemans | 22-07-08

De commentaren zijn gesloten.