16-07-08

Dag 107: Sarria - Portomarín

Vanmorgen was het om 6u00 in de ochtend mooi en warm. Dat heeft Greet (onze Sabine van dienst in Spanje) zojuist bericht!

Na 22 km stappen zijn ze aangekomen in Portmarín, waar ook om het uur 'Te Lourdes op de bergen oftewel Avé Maria' op de beiaard wordt gespeeld... De route van vandaag door Galicia liep langs wegen welke afgeboord waren met stenen muurtjes, wat het effect gaf van holle wegen en wat ook deed denken aan Schotland, Wales of Ierland... met het kleine verschil dat het in Spanje meestal zonnig en warm is, iets wat van de Britse landen niet kan worden gezegd!

Vandaag was het een dag van ontmoetingen met oude bekenden: zo waren de 4 sympathieke Franse meisjes er weer even bij en ook Jos en Maria (uiteraard ook sympathiek). In een bar waar ze stopten voor de intussen traditionele koffie + ... kwamen ze de twee Mexicaanse zussen Francesca en Mercedes tegen. Het werd een aangenaam weerzien en zowel Greet als Michel kregen een klein medaillon toegestopt met de beeltenis van Onze-Lieve-Vrouw van Guadaloupe. Een piepklein kadootje, maar eentje waar toch zo een enorme menselijke warmte van uitstraalt en hun ontmoeting onvergetelijk maakt! 

Angèle zit in Miraz (en niet Mariz, vergis u niet!). Ze heeft 26 km gestapt vandaag en voelde zich totaal niet eenzaam. Daarvoor zorgden een dertigtal jongeren, compleet met begeleiding en volgwagen! (Maar die heeft Angèle zelf eigenlijk ook!) Het was de tweede dag dat ze die groep op haar weg vond. Die jonge mensen waren bijzonder vriendelijk en zeer gul met koeken, wat blijkbaar door Angèle wel geapprecieerd werd! Ze zit op 87 km van Santiago en hoopt vrijdag in Arzua te zijn!

En als ik me niet vergis ( en ik vergis me niet want ik heb het opgezocht!) ligt Arzua op de Camino Frances, een weggetje dat Greet toevallig ook aan het volgen is... 

Portomarin

21:22 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

van een verassing gesproken dag angèle en greet het einde nadert maar vandaag blij nieuws wat zou ik graag op dat camino weggetje willen staan als jullie terug samen komen het zal een blij weerzien zijn en zo kunnen jullie dan samen het grote moment beleven van een onvergetelijke en geslaagde tocht naar het einddoel in santiago en als renè en bob klaar staan om jullie te verwelkomen zou ik graag nu een vlieg zijn om er bij te zijn ik duim voor jullie en wacht vol ongeduld op het grote moment groetjes uit kasterlee maria en jan

Gepost door: van gorp maria | 17-07-08

Wel wat vroeg Greet en Angel
Wij hebben jullie de hele trip gevolgd en hebben een grote bewondering voor jullie. Wij kunnen niet direkt op den blog wanneer jullie aankomen (niet thuis)daarom ne DIKKE PROFICIAAT voor jullie beide. Bob en gij bedankt dat jij om ons langs deze weg op de hoogte hebt gehouden.

Gepost door: Lieve en Leo | 17-07-08

FANTASTISCH
Na 5 weken terug uit vakantie; al die tijd op onze weg zeer benieuwd welk punt je al bereikt zou hebben; nu je website bezocht en o verrassing: je bent nu zo dicht bij je doel!
Wou graag dat je over je belevenissen een boek schrijft.
Ook het thuisfront dat getrouw elke vordering van jou en je "familie-stappers" op een leuke manier beschrijft verdienen een dikke b.r.a.v.o.. Ze zullen zich erg vervelen als dit achter de rug is.
Greetje: het idee dat je straks voor de kerk van Santiago zal staan, waar ik ook jaren geleden gestaan heb...daar moet ik wel een paar keer van slikken!
Spijtig genoeg hebben we het nooit op jouw manier kunnen doen. Je zal veel moeten vertellen.
Wat een enorme prestatie.
Dikke knuffel!
Reini

Gepost door: Reini Scheppers | 17-07-08

ben meegestapt 'k Verwacht dat jullie heel gauw elkaar zult vinden op de weg. Ik wou dat ik er bij was. Dit is echt, alsof je langs de kant staat om aan te moedigen. Ik hoop dat jullie ooit een relaas geven over de tocht, in eender welke vorm. Nu nog 100 km genieten en alvast bedankt om dit te mogen meemaken.
Ook bedankt aan de verslaggever, wat een blog!!
Ik heb al 8 jaar mijn steentjes klaarliggen, nog even Tot gauw,
Daniel
Kapellen

Gepost door: Daniel Meesschaert | 17-07-08

De commentaren zijn gesloten.