13-07-08

Dag 104: Villafranca del Bierzo - O Cebreiro

De tocht naar de tombe van de patroonheilige van Spanje gaat verder: zoals verwacht, zitten zowel Angèle als Greet nu in de provincie Galicia!

Angèle heeft de kust definitief de rug toegekeerd en stapte vandaag tot in Vilanova de Lourenzá, één van de grotere stadjes in het gebied. Het is een stad die ontstaan is rond het Benedictijnenklooster dat daar in 969 werd gebouwd. Dat zal Angèle allemaal worst wezen: ze is alweer 28 kilometers verder en ze is nu echt wel aan het aftellen... Het hoogteverschil tijdens de wandeling was kleiner dan vorige dagen, maar het drukke verkeer van vandaag maakte het wel vermoeiend.

Vilanova

Detail van de gevel van het klooster in Vilanova de Lourenzá 

Greet zit in O Cebreiro en vóór ik klachten krijg dat ik haar te snel in Santiago wil hebben, moet ik zeggen dat er 2 O Cebreiro's zijn in Spanje: 1 dichtbij Santiago dat op de meeste kaarten te vinden is en 1 onooglijk klein plaatsje dat bijna op geen enkele kaart staat, in de buurt van Puerto de Piedrafita. En in dat laatste is ze nu aangekomen.   

Ze zit nu echt in de bergen en eindigde haar 27 km lange wandeling met een onafgebroken steile klim van 2 uren. In de gids voor pelgrims staat deze bekend als de zwaarste in de Camino (een soort zwarte piste voor ervaren pelgrims zeker?) Het was een zware tocht, maar ze heeft weer prachtige zichten gekregen als beloning!  Eén ding: een frisse bergwind maakte het daar koud. Een trui of vest kwam goed van pas!

Het enthousiasme bij Greet blijft groot, vooral als ze praat over de natuur en de ontmoetingen met andere pelgrims. Zo heeft ze gisteren de tafel gedeeld met 4 sympathieke Franse meisjes (ik hier thuis zou zoiets nooit durven ...) en vanavond zit ze met een Frans koppel samen. Ze ontmoet in de albergues dagelijks oude bekenden, maar ook nieuwe onbekenden die dan de volgende dagen plots oude bekenden blijken te zijn... Vreemd hé!

Ik ben nog 4 werkdagen van mijn verlof verwijderd... Ook ik ben dus aan het aftellen! Het wordt nog een drukke week met een 'to do' lijstje om u tegen te zeggen, want zaterdagmorgen vertrek ik naar Santiago de Compostela (NIET te voet of wat dacht u?)! Maar de trouwe lezers van het eerste uur en degenen die later fan zijn geworden, laten we niet in de steek voor de laatste week: de blog blijft 's avonds prioriteit nummer 1!

 

20:30 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dat is een goede beloning het is fijn te lezen dat we als trouwe lezers ook de laatste week nog informatie krijgen van onze moedige pelgrims nog maals bedankt aan al die daar aan mee gewerkt hebbe en zeker de twee moedige stappers want zonder hun prestatie s was er niets om te beleven wens greet zeker proficiat als ze aankomt van mij en mijn man want ik heb haar gsm nr niet om haar een persoonlijk geluk te wensen per sms van mijn schoonzus angèle wel bob ik hoop dat je dat voor mij zou wille doen bedankt op voorhand ik zal nog duimen voor hen en wens u een blij weerzien van uw vrouwtje groetjes uit kasterlee

Gepost door: van gorp maria | 14-07-08

De commentaren zijn gesloten.