12-07-08

Dag 102: Rabanal del Camino - Ponferrada

Mooie prestaties van onze kranige dametjes op deze Vlaamse feestdag: Greet deed 31 km en Angèle 29 km. Beiden hebben wel laten weten dat ze het morgen wat rustiger aan zullen doen.

Voor Greet was het een speciale dag vandaag. Niet wat het weer betrof, want vanmorgen was het koud en mistig, tot de zon er door kwam. Zoals gisteren reeds werd aangekondigd, ging de weg vandaag langs het Cruz de Ferro. Dat kruis is zeer bekend bij de pelgrims: bijna elke pelgrim die de klassieke Camino volgt, neemt een steentje mee van thuis om het daar te deponeren. Er zijn ook mensen die brieven, foto's, wensen en zo meer van zichzelf of van anderen meenemen om ze daar achter te laten... Zo heeft Greet vandaag even stilgestaan bij het kruis en heeft ze haar eigen Berchems steentje daar achtergelaten. Ze heeft ook haar belofte aan Chris en aan de Brusselse dame gehouden en hun brieven, de foto's en  steentjes daar achtergelaten én een foto genomen als bewijs. Bedankt Chris voor de foto's van het kruis! Ik probeer ze later nog bij dit artikel bij te plakken, maar ik moet ze wel nog even bewerken (teveel pixels)! Hou het in het oog, het moet en zal lukken... ( desnoods haal ik Wim even terug uit Spanje Knipoog )

Vamiddag klokslag 12 uur zijn ze in Molinaseca aangekomen. Op de beiaard speelde men daar 'Te Lourdes op de bergen ...'. Het was zeer mooi maar tegelijk verrassend dat men zo dicht bij Santiago het lied van 'de concurrentie' speelt! Na de lunch zijn ze nog 6 km verder getrokken naar Ponferrada, waar ze in de albergue deze keer de bovenste bedjes moesten nemen: de rest was al bezet!

Gisterenavond hebben ze weer een straffe toer meegemaakt! Ze zaten te eten in een restaurantje en copain Michel merkte op dat achter hen misschien wel Nederlands werd gesproken. Greet antwoordde dat ze het al had gehoord, maar dat ze de mensen niet wou storen tijdens hun eten. Toen die mensen  buiten gingen zei ze: 'Hallo, komen jullie uit Vlaanderen?' Tot haar verrassing antwoordde de man met een wedervraag: 'Ben jij soms Greet?' Bleek het toch wel om de achterburen van Angèle te gaan, waarvan we een aantal dagen geleden gemeld hadden dat ze Greet op de hielen zaten! Ze hebben samen nog wat aan tafel gezeten  en een babbeltje geslagen! Van puur toeval gesproken!

En zo zijn we bij Angèle aanbeland. Die heeft bij Greet al gevraagd wanneer die aankomt op 21 juli, in de voormiddag of in de namiddag... Met een beetje meeval moet het dus lukken! Ze gaan er in elk geval hun best voor doen! Angèle blijft mooi langs de kust lopen en is nu in Navia aangekomen. Morgen gaat ze het wel wat rustiger doen, want het begint zwaar te worden. Maar morgen na een goede nachtrust zal ze wel terug een goede start nemen.

Ons respect hebben ze in elk geval allebei: ons hoeven ze écht niets meer te bewijzen!   

weg naar kruis
De weg naar het kruis (langs het militair domein)   

Kruis
Het Cruz de Ferro

00:01 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Respect Iets dichter bij Moeke dan ze waarschijnlijk beseft en getransformeerd van medeblogger tot zware buitenlandse fan, probeer ik het wedervaren van onze pelgrims nog steeds te volgen. Nu ik de immense hitte van het Spaanse noorden en de duizelingwekkende bergweggetjes van de Pyreneëen zelf ervaar, stijgt mijn bewondering voor de twee dames nog meer!

Groetjes uit Cadaqués,

Wim (& Yves & Björn)

PS: Papa, ook zonder mij lijken de foto´s vlotjes te lukken. Sterk werk! ;)

Gepost door: Wim | 12-07-08

De commentaren zijn gesloten.