08-07-08

Dag 98: Léon (rustdag)

Zoals gezegd was het vandaag een rustdag voor Greet en Michel, en ze hebben er weer met volle teugen van genoten. Léon is dus inderdaad, zoals hun door de pelgrims op hun tocht vroeger al was gezegd, een prachtige stad. Zo bezochten ze (nu iets uitgebreider dan gisteren) de prachtige gotische kathedraal Santa Maria met haar indrukwekkende glas-in-loodramen en het mooie plein ervoor. Verder stonden het klooster San Marcos en de Casa Botines op het programma. Het eerste gebouw is momenteel een luxehotel, terwijl het tweede ondertussen onderbak biedt aan het hoofdkantoor van een Spaanse bank. De architect in kwestie vindt het blijkbaar niet al te erg en houdt nog altijd een goedkeurend bronzen oogje in het zeil.

In de voormiddag zag ons duo het Zwitsers koppel terug, maar van Christian hebben ze vanmorgen weer afscheid genomen (hij voert nog altijd een race tegen de klok om zijn vriendin tijdig te ontmoeten). Greet en Michel gaan hem morgen na een dag welverdiende rust achterna. Wie weet komen ze elkaar nog wel eens tegen?

Angèle blijft ondertussen even onvermoeibaar doorstappen, hoewel het vandaag een hele zware dag voor haar was. Om het in haar eigen woorden te zeggen: "Ik heb al steil geklommen, maar vandaag overtrof echt alles". Twee maal na elkaar moest onze moedige pelgrim een berg over om u tegen te zeggen! En wie dacht dat het daarna gedaan was, heeft het mis, want ook door Gijon raken bleek niet eenvoudig. Gelukkig was de beloning er wel, want na 22 km afzien vonden Angèle en René een rustig plaatsje in Poago, waar ze hun mobiel huis konden neerzetten.  

Gaudí

Antonio Gaudí voor zijn Casa Botines

Leon-San_Marcos
Het klooster San Marcos

Leon kathedraal

De gotische kathedraal Santa Maria de Léon

00:30 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

PROFICIAT ! Beste Greet,

Wij vernamen van Frank Compère dat jullie een blog hadden en hij heeft die vandaag doorgemaild naar ons. Zo kunnen wij ook een reactie geven.

Van àl de zusters een grote proficiat voor dat wat je doet, 't is formidabel!!! We wensen je verder nog een mooie bedevaart en in ons gebed denken we aan je voor een verder veilig verloop en nadien een veilige thuiskomst!

Vriendelijke en hartelijke groeten van zuster Gabriëlle en medezusters,
zr. Jo

Gepost door: zuster Jo | 08-07-08

De commentaren zijn gesloten.