06-07-08

Dag 97: Reliegos - Léon

Greetje en Michel hebben Christian terug ingelopen! In Léon waar ze vandaag na 24 km kort na het middaguur aankwamen vonden ze Christian op een terrasje met een aantal andere pelgrims die ze vroeger nog hadden ontmoet! Verbazing alom!

Ze hadden goed weer vandaag en de wandeling verliep uitstekend. Léon is een mooie stad en ze hebben de kathedraal, de vestingen en een huis van Gaudi al gezien. Morgen tijdens de rustdag wordt de stad iets uitgebreider bezocht. Slapen doen ze in de Monasterio de las Benedictas, waar ze door een zuster werden ontvangen in het Frans , het Engels én het Nederlands! De verblijven voor de pelgrims zijn afgescheiden van de rest van het klooster en alles is proper en mooi. Ze kunnen daar zonder probleem 2 nachten verblijven. 

Ook Angèle heeft een mooie dag gehad! Ze is vanmorgen uit Isla vertrokken en ook zij heeft vandaag een keuze moeten maken tussen twee wegen: de 'Camino de la Costa' die langs de kust loopt en de 'Camino Primitivo'. Ze heeft de keuze gemaakt die ik zonder enige voorkennis ook zou hebben gemaakt: ze laat de primitieve links liggen en volgt de kust! Hierdoor heeft ze wel afscheid moeten nemen van een Frans koppel, dat blijkbaar de weg met haar een tijd heeft gedeeld... Angèle heeft nu geen kaarten meer en moet dus vertrouwen op de gele pijlen die de weg naar Santiago aanduiden. Ze is na 28 km aangekomen in Nievares. Dat is een heel klein dorpje tegen een bergwand. Ze heeft ook nog meegegeven dat Greet op de hielen wordt gezeten door Angèle en René hun achterburen, Jos en Maria. Die zouden op ongeveer 1 dag van Léon zitten.  

Sinds Greet en Angèle vertrokken zijn, hoor ik overal van mensen die naar Santiago geweest zijn of onderweg zijn... Zit Santiago in de lift of is het gewoon toeval? Binnen veertien dagen zal ik het weten zeggen, want dan gaat het thuisfront op verplaatsing. Jullie zullen er nog van horen!

 

20:00 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tour de France Het is tot in de Tour de France doorgedrongen dat Greet op 21 juli zal aankomen in Compostela. De organisatoren én de renners hebben daarom besloten om die dag niet te fietsen ter ere van Greet (en Angèle). De hele sportwereld leeft dus erg mee, me dunkt !
En Greet ... die maakt van den 21ste juli eindelijk een zinvolle dag waar we naar uitkijken ! Dat is nog nooit gebeurd !

Frank

Gepost door: Frank Compère | 06-07-08

Santiago in de lift Voor zover ik weet neemt het aantal pelgrims ieder jaar toe.
Maar dat jullie er zoveel over horen praten, is in mijn ogen te wijten, aan het feit dat jullie er nu meer aandacht voor hebben.
Het is zeker geen toeval.

Gepost door: G.U.Y. | 06-07-08

De commentaren zijn gesloten.