03-07-08

Dag 94: Villalcázar de Sirga - Calzadilla de la Cueza

Vanmorgen zijn ze na het ontbijt blijven praten met de Duits/Spaanse hospitalero van de gîte. Daardoor zijn ze pas om 7 uur vertrokken. Na 6km zijn ze in Carillon de los Condes aangekomen: mooie kerk in Spaanse stijl en een bar in de oude monasteria. Ze hebben daar dus van een koffie genoten, maar ook een sanitaire stop gehouden. Want wat wel goed is om weten voor aspirant-pelgrims: in Frankrijk zijn er publieke toiletten bij de vleet, in Spanje niks, nada, noppes. Je moet dus een bar binnenstappen om naar het toilet te kunnen (tenminste als je geen wildplasser bent!)

Daarna hebben ze 16km gestapt langs de beruchte 'Calzada', een lange rechte weg met graanvelden links en graanvelden rechts en geen centimeter schaduw. Maar ze hebben geluk: het is goed weer, met een beetje zon, maar niet te heet. Dat maakte dat ze goed hebben kunnen doorstappen zodat ze rond kwart na een al in de gîte waren. Vroeg aankomen biedt het voordeel dat je je slaapplaats kan kiezen: blijkbaar wil iedereen liefst onderaan liggen in de stapelbedden!   

Angèle is de provincie Cantabria uitgestapt en komt nu in Asturias. De Picos de Europa lijkt nu wel echt dichtbij... In de voormiddag heeft ze 16km gedaan tot in Unquerna. Na de rust is ze doorgegaan tot Pendueles. Ze heeft ook mooi weer gehad en het was eveneens een mooie etappe.

Onze pelgrims beginnen nu toch echt wel aan het laatste luik van hun tocht. Greet heeft al berekend dat ze op 21 juli zou 'moeten' aankomen in Santiago. De laatste dag wordt een tochtje van 10km (alweer een tip van Chris), zodat ze de pelgrimswijding kunnen meemaken. Waarschijnlijk houdt het daar niet op en stapt ze nog tot aan de kust naar Finisterre zoals alle échte pelgrims. Van Angèle moet ik nog een geschatte datum krijgen, maar we denken dat dat een paar dagen later zou kunnen zijn. Maar dat zien we nog wel!

20:44 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dag Greet, Angèle, Bob en René,

Tijd dat ik nog eens iets van mij laat horen !
Onze pelgrims naderen hun doel ! Ik ben een weekje naar Frankrijk geweest ,een bezoekje met onder andere fietsen aan de Loire. Ik kon het niet laten en wou toch via SMS horen waar mijn '2 campagneros van een week ' zaten.
Ik heb veel aan onze pelgrims gedacht , met de auto rijdend of fietsend door dat eindeloze uitgestrekte douce France, kauwend op een taai stuk baguette met kaas of confituur , genietend van een uitspansel zoals we in ons volgebouwd Vlaanderen nergens meer vinden...
Ik moest er aan denken toen ik met een snelheid van plus minus 120 km per uur over de autoroute huiswaarts keerde : waar ik nu over deze 25 km afstand met de wagenzo'n tien minuten nodig heb dit een dag-etappe voor onze pelgrims is.
CRAZY toch die pelgrims ! En ze genieten ervan, denken er later zo dikwijls aan terug , praten erover en sommigen willen er steeds naar terug. Zie ons Angèle , ze kent de Spaanse Camino's als geen ander . Dit is immers haar derde tocht op de Spaanse camino.
Dus aan elkeen die deze blog leest en de volgende keer door Frankrijk zoeft , sta er even bij stil. Al is het maar de duurtijd van 1km.
En ondertussen stappen ze lustig door , Angèle terug in orde hoop ik. Het zal wel een avontuur geweest zijn om een dokter , en dan nog een dokter die iets meer dan Spaans spreekt te vinden . Dat was in elk geval bij mij en mijn gezelschap een probleem. In elk geval het is gelukt en Angèle stapt haar kilometers .
Greet jij geniet van je tocht in Spanje, dat leest ik in elke zin.
Wij hier thuis zullen blij zijn dat ze gezond en wel deze Odyssee tot een goed einde hebben gebracht.
De weg was lang Angèle en Greet vaak afwezig en onbereikbaar. En toch vermoed ik dat zij nu met gemengde gevoelens naar hun doel Santiago of Fistera uitkijken. Het einde nadert en dan weet je dat de weg , het onderweg zijn op houd .
Vreemd , maar zoals algemeen gezegd en geweten
'DE WEG IS HET DOEL'

Rest mij enkel om jullie zoals gebruikelijk Buen Camino te wensen en geniet van elke dag
Liefs en met nostalgie denk ik terug aan mijn natte dagen met jullie in de Célé

Chris

PS aan René : de tomaten doen het goed !

Gepost door: chris | 03-07-08

oproep Angel, hou de moed erin, Maria en Jos zijn voorbij Burgos ook op weg naar Santiago en Maria wou graag een sms-je sturen nar Angele maar ze zoekt achter haar nr gsm. Kan iemand die mij zovlug mogelijk doorsturen, waavoor dank. Voor de rest nog veel succes en tot weerzien. georsus@skynet.beUGY

Gepost door: georgette en sus | 04-07-08

oproep beantwoord dag angèle en greet ik lees juist dat greet haar aankomst voorzien is op 21 julie en angèle waarschijnlijk een paardagen later ik had gehoopt dat jullie op de zelfde dag zouden aankomen ieder uit een andere hoek van de beroemde plein maar ja het voornaamste is dat jullie de tocht tot een goed einde brengen en voldaan zijn het is een prestatie jullie zijn beide doorzetters proficiat al op voorand ook nog eens bedankt aan bob voor de dagelijkse verslagen zo heb ik een deel mee genoten van op afstand en vond het zeer plezant nog eens bedankt en dames hou er de moed in ik ben al zo ongeduldig nu het einde in t zicht is dat ik nie goe meer wa schrijven groetjes voor u allen je schoonzus xxxxx

Gepost door: van gorp maria | 04-07-08

De commentaren zijn gesloten.