01-07-08

Dag 92: Hontanas - Itero de la Vega

We starten met het belangrijkste nieuws en dat is uiteraard de gezondheid van Angèle! Die is vandaag niet gaan stappen, het is te zeggen: ze is naar de dokter gestapt. Die heeft haar onderzocht en hopelijk heeft hij haar goede medicamenten gegeven. In ieder geval gaat ze morgen terug op pad! We kunnen ook nog vermelden dat ze sinds haar vertrek al 6 kg vermagerd is! De rustdag van vandaag heeft haar hopelijk goed gedaan!

Greet is met haar Franse compagnon vanmorgen alweer om 06u00 uit de gîte vertrokken... Prachtige zonsopgang gezien met het gezang van vogeltjes erbij (dat moet inderdaad prachtig zijn als je een ochtendmens bent: ik denk niet dat ik er persoonlijk veel zal zien in mijn leven...). Later kwamen ze voorbij de Ruinas del convento de San Antón. Dat is een plaats waar de Hospitaalbroeders vroeger Sint-Antoniusvuur behandelden, een huidziekte die werd veroorzaakt door het eten van besmette rogge.

In Castrojeriz moest Michel beroep doen op een dokter voor de insectenbeten in zijn nek. Bij de twee Spaanse pelgrims die ze daar ontmoetten, was toevallig een gepensioneerde dokter. Die heeft Michel onderzocht en een zalf gegeven die hem van die vervelende uitslag en jeuk moet afhelpen. Het zoeken naar een dokter heeft hen wel wat tijd gekost...

Daarna volgde een steile klim, een adembenemend uitzicht op een landschap dat er als een soort patchwork uitziet, en een afdaling in het gezelschap van wel honderden vlindertjes!

Na 20 km stappen vandaag, kwamen ze aan in Itero de la Vega. Om daar te raken, moesten ze eerst de Fiterobrug oversteken die het dorpje verbindt met Itero del Castillo. Deze brug uit de 12de eeuw vormt de grens tussen de provincies Burgos en Valencia.  

Ze hebben daar in de gîte een zevenenzestigjarige Brusselse dame ontmoet, die mét een nieuwe heup vanuit Burgos is vertrokken en Santiago wil bereiken voor 1 augustus. Dit alles voor haar kleindochtertje dat pas genezen is verklaard van leukemie... Ze gaat wel kleinere etappes afwerken en moet misschien best nog een stukje met de trein doen. Bij het avondmaal was het weer een internationale bedoening: 2 Belgische dames, 1 Fransman, 1 Canadese en 1 Finse!

 ruinas1

Ruinas del convento de San Antón

puente-fitero

De Fiterobrug tussen Itero de la Vega en Itero del Castillo

22:12 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beterschap aan Angèle en bedankt Bob Nogmaals beterschap aan Angèle gewenst.
Ik wens Angèle en Greet een behouden tocht.

Bob, hartelijk dank voor uw toelichting. Je hebt me een heel eind op weg geholpen.
Misschien word ik dan toch ooit een pelgrim (?)
Blijven bloggen !

Beste groeten,

Rita


Gepost door: Rita | 01-07-08

De commentaren zijn gesloten.