29-06-08

Dag 90: Burgos (rustdag)

We beginnen met de actiefste pelgrim en de prijs van de strijdlust gaat vandaag naar Angèle, want Greet heeft een rustdag genomen.

Angèle heeft weinig geslapen, want het was een groot volksfeest op het strand en die Spanjaarden kunnen er wat van! Tot 4 uur 's morgens was er muziek en dans... Er zat niets anders op dan zich wat aan te passen aan de Spaanse 'way of life' en dus ook wat uit te slapen!

Om 10u00 vanmorgen is ze pas van start gegaan en ze heeft toch nog 24km kunnen doen! Ze is vertrokken langs Guemes en Somo. Dan heeft ze de overzet genomen naar Santander. Er is daar ook weer een mooie kathedraal maar die was gesloten. Dan maar weer verder tot in Peñacastillo: het eindpunt van deze etappe.

Greet heeft weinig geslapen want ook in Burgos was er een groot feest voor Sancta Maria. Er waren muziekgroepen en straatanimatie in de straten en op de pleinen. Christian is om 22u00 zijn bed gaan opzoeken, omdat die vanmorgen vroeg op moest. Hij nam geen rustdag vandaag en stapte verder. Greet en Michel zijn op de fiesta gebleven en hebben een prachtig 20 minuten durend vuurwerk gezien van op de brug.

Vanmorgen hebben ze afscheid genomen van Christian en daarna zijn ze terug in Burgos gaan rondlopen: er waren groepen in klederdracht en mooie bloemstukken. De musea waren jammer genoeg dicht, maar ze hebben toch veel mooie dingen gezien.  Tegen de avond gingen de Spanjaarden allemaal dezelfde richting uit, vermoedelijk op weg naar het grote scherm voor Duitsland - Spanje.

Als ik dit stukje schrijf, weet ik de uitslag al van de finale: de kans is dus zeer groot dat onze pelgrims vanacht weer niet veel nachtrust zullen krijgen. Greet heeft hier in haar thuisland dan wel een etentje gewonnen doordat Spanje Europees kampioen is geworden, maar het getoeter van de auto's en het afschieten van vuurpijlen is daar direct na de match begonnen. Het zou dus wel weer eens een lange nacht kunnen worden!   

Burgos_kathedraal

Burgos_kathedraal_detail

De kathedraal van Burgos

23:58 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.