28-06-08

Dag 89: Agéf - Burgos

Vandaag werd Burgos bereikt. Zoals gisteren reeds werd gemeld is dat de grootste stad die ze op de Camino Frances in Spanje zullen tegenkomen. Het was een mooie weg vandaag, met uitzondering van de laatste kilometers. Dat was namelijk een stuk door het industriegebied van Burgos en uiteraard niet aangenaam om door te wandelen. Maar een bezoek aan de kathedraal van Burgos heeft ook dat ruimschoots goedgemaakt! Greet zei dat ze al vele mooie kerken en kathedralen heeft gezien, maar dat deze een enorme indruk heeft gemaakt bij haar: echt om stil van te worden (en dat wil wat zeggen, geloof me ...) Het gebouw zag er aan de buitenkant al prachtig uit en een bezoek aan de kathedraal zelf was dus echt indrukwekkend! Ze zijn daarna nog naar de toeristische info gegaan en hebben daar zoveel interessante punten gekregen dat ze echt een selectie zullen moeten maken voor morgen tijdens hun 'rustdag'.

Een spijtige zaak is dat ze morgenvroeg afscheid moeten nemen van Christian... De Franse pelgrim (iets meer dan zeventig jaar oud) neemt geen rustdag want hij moet op afspraak zijn met zijn vriendin op 19 juli in Santiago de Compostela. Persoonlijk vind ik het jammer dat je voor zulke grote voetreis afspraken maakt op de datum van aankomst, want dan leg je jezelf vast en ben je verplicht om door te gaan, wat er ook gebeurt... Maar dat zijn uiteraard keuzes die ieder voor zich moet maken. Vanavond gaan ze in elk geval de laatste avond van het spontaan gevormd trio samen vieren!

Het hoofdstukje Angèle nu: die heeft het er alweer niet slecht vanaf gebracht vandaag, maar voor onze trouwe lezers is dat al lang geen nieuws meer! Ze heeft 27km afgelegd, waarvan 11km over het strand (door het losse zand alstublieft!) Op de kaart zie je een rechte lijn tussen vertrekpunt en aankomstpunt, maar laat je niet misleiden: ze is naar Laredo gestapt en heeft daar de overzet naar Santona  genomen. Dan is ze over het strand naar Noja gestapt. Dan is ze terug het binnenland ingetrokken om aan te komen in San Miguel de Mervelo. Ze heeft wel wat last van een zware hoest en hoopt dat het morgen wat beter gaat... Over een dappere madam gesproken! 

P.S. Pedro uit Gierle is een trouwe bezoeker van onze blog en vond die blijkbaar interessant genoeg om er enkele artikels en foto's uit over te nemen! Met krullende neuzen zetten we dan ook prompt zijn blog bij de interessante links...  

 

23:37 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Voorkennis pelgrimstocht Angèle wens ik vooreerst beterschap.

Ik volg de blog reeds van bij de start (GVA) maar ik vrees dat ik enige voorkennis mis van een pelgimstocht.
De pelgrims zijn vooreerst naar de Sint Jacobskerk in Antwerpen gegaan. Verder wordt er gesproken over een stempel die afgehaald wordt op een stopplaats en over een credentieel.
Kan iemand mij enige toelichting geven over deze terminologie ?

Een behouden tocht toegewenst aan Angèle en Greet.

Vriendelijke groet,

Rita

Gepost door: Rita | 29-06-08

De commentaren zijn gesloten.