26-06-08

Dag 87: Santo Domingo de la Calzada - Belorado

Ook vandaag waren Greet, Christian en Michel weer vroeg uit de veren, maar werden ze niet beloond met een mooie zonsopgang. De wolken verminderden het uitzicht, maar zorgden wel voor ideaal stapweer, want zo werd het niet te warm. Het voordeel van vroeg vertrekken is dat je ook vroeg aankomt. Zo bereikten onze pelgrims na een mars van 25 km Belorado al om 11 uur.

Het stadje valt blijkbaar erg in de smaak, niet alleen bij pelgrims, maar ook bij ooievaars. Zo ver je kan kijken, zie je grote ooievaarsnesten: op de kerktoren, op de daken en zelfs 12 bij elkaar op een vervallen gebouw. Wie net als Greet dacht dat de dieren het klapperende geluid met hun vleugels maken, heeft het mis. Michel leerde haar (en ons) dat ze het geluid produceren door hun bek open en dicht te klappen. En hij kan het weten, want in zijn hometown Colmar krioelt het blijkbaar ook van die vogels.

Vannacht slapen ze weer in een nieuwe gîte, die zelfs een gezellig rozentuintje én een zwembad heeft, van luxepelgrims gesproken! Voor het avondmaal kozen ze niet voor een restaurant, maar bleven ze in de gîte. Daar werken ze volgens het principe van de vrije donatie: was het eten slecht geef je weinig of niets, was het goed geef je meer.

Angèle zit terug aan zee. Langs een mooi wandelpad stapte ze langs Arena, Onton en door een eucalyptusbos. Koala's waren er niet te zien, dus stapte ze verder over de heuvels naar Mioño. Dat betekent meteen dat ze het Baskenland achter zich laat en de provincie Cantabria binnentreedt. Na 31 km kon ze moe, maar tevreden in de mobilhome bij René gaan uitrusten. Blijkbaar doet een lichtere rugzak wonderen, want voor de derde dag op rij zit ze bij of over de 30 km!

ooievaar op kerk
De kerk van Belorado, bewoond door enkele ooievaars.

20:43 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Blog Weer komen bijlezen. Zie dat alles oké is op weg naar Jakobus de Meerdere...
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paragraaf en wat foto's over te nemen en op mijn blog te plaatsen "PieterVé ontmoet pelgrim"...met vermelding van bron...we blijven je volgen Greet.
Groet van Pedro uit Gierle

Gepost door: Pedro (Pierre) | 27-06-08

De commentaren zijn gesloten.