25-06-08

Dag 86: Najera - Santo Domingo de la Calzada

Vanmorgen stonden onze pelgrims voor dag en dauw op, zodat ze weer vroeg aan hun dagje konden beginnen en een prachtige zonsopgang konden bewonderen.  Het was het begin van (alweer) een mooie wandeldag. Tijdens de ochtend was het eerst nog balanceren tussen wolken en open hemel, maar het onweer bleef gelukkig uit zodat ze zonder regen verder konden wandelen. De prachtige route voerde hen langs ontelbare klaprozen, die zo talrijk waren dat de velden rood kleurden.

Na een etappe van 21 km bereikten ze Santa Domingo de la Calzada, waar eigenlijk niet veel te zien valt buiten de kathedraal. Deze kerk is vooral bekend voor de levende haan en kippen die er in een verlicht hok worden gehouden. De dieren herinneren aan de legende van een jonge Duitse pelgrim die de avances versmaadt van een herbergiersdochter. Als wraak verstopt zij een zilveren schaal in zijn bundel, waarop de jongen beschuldigd wordt van diefstal. Hij wordt opgehangen, maar zijn ouders zetten hun weg naar Santiago toch verder.  Op hun terugkeer, kwamen ze voorbij het galgenveld, waar hun zoon nog steeds hing. Tot hun verbazing leefde de jongeman nog en sprak hij tot hen dat hij door Jacobus' miraculeuze tussenkomst van de dood was gered. Toen de rechter dit vernam, sprak hij: "Dat de jongeman nog zou leven is even ongeloofwaardig als wanneer deze gebraden kip nog zouden kunnen opvliegen". Waarop de kip prompt kakelend van zijn bord wegvloog.

Ook Angèle heeft ondertussen niet stilgezeten. Ze ging vandaag door de drie mooie dorpjes Goicoloxea, Larrabetzu en Lezana. Vandaar leidde een steil pad naar Bilbao. In deze grote stad kwam ze plots oog in oog te staan met een enorme spin. Maar ons Angèle is gelukkig van geen kleintje vervaard. Ze nam een foto van het gedrocht en wandelde verder. (De mensen die bekend zijn in de streek, weten natuurlijk dat het hier gaat om de prachtige bronzen spin van Louise Bourgois voor het Guggenheimmuseum). Daarna vervolgde ze haar weg nog 8 km door de minder mooie buitenwijken van de grootstad en kwam haar dagteller vandaag op maar liefst 31 km tot stilstand! 

SantaDomingo

 De kathedraal van Santo Domingo de la Calzada

 spin_bilbao

De Spin van Louise Bourgeois voor het Guggenheim

21:42 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik wens je nog een fijne verblijf en nog een fijne woensdagavond.

Gepost door: martin | 25-06-08

Proficiat... ...met de prachtige blog. Wij hebben nog geen dag overgeslagen. Telkens genieten we van de beschrijving en de foto's. En natuurlijk ook een dikke proficiat aan de moedige pelgrims voor de geleverde prestatie tot nu toe. Wij wensen hen nog een prachtige voettocht toe.

Eddy&Rita

Gepost door: Eddy&Rita | 25-06-08

ontmoeting in St.Jean le Vieux Beste Greet en Angele,

De groeten van het koppel met de fiets uit Merksplas, ontmoeting in St. Jean le Vieux tijdens de picknick.
Wij wensen jullie nog een fijne tocht en een behouden aankomst in Compostela.

Groeten,

Hilda en Karel

Gepost door: Karel en Hilda Vanhoof-Deckx uit Merksplas | 28-06-08

De commentaren zijn gesloten.