19-06-08

Dag 80: Zubiri - Cizur Menor

Het lukte ons eerst niet om contact te nemen met Greet, maar om kwart voor negen belde ze ons zelf vanuit een Spaanse telefooncel. Ze gebruikt sinds vanavond opnieuw haar Belgische GSM-nummer en is dus NIET meer bereikbaar op haar Franse nummer.

Greet & Co hebben vandaag 25 km gedaan en zitten in Cizur Menor. Ze hadden alweer mooi weer vandaag en zijn door Pamplona gestapt. Net voor Pamplona lag het stadje Villava, waar ze langs een schooltje kwamen waar het net speeltijd was. Het werd hen meteen duidelijk dat ze zich nog steeds in het Spaanse Baskenland bevinden: de kleutertjes liepen allemaal op het speelplein in rood-witte uniformpjes!

Via de Puente de la Magdalena, een Middeleeuwse brug, wandelden ze Pamplona binnen. Naast de brug staat een kruis voor de pelgims. Pamplona is een grote stad: via de brug kwamen ze terecht in het oude stadsgedeelte, daarna wandelden ze door het moderne stadsdeel met een groot park, het ziekenhuis en de universiteit van Navarra, de regio waartoe Pamplona behoort.

Voor vanavond vond het gezelschap weer onderdak in een gîte, waar ze opnieuw konden genieten van een uitgebreid pelgrimsmenu.

Hola! Angèle zit in Spanje! In Irún is ze op zoek gegaan naar kaartmateriaal maar dat heeft ze niet gevonden... In Hondaribbia, waarvan ze zegt dat het een heel mooi stadje is, heeft ze ook al geen kaarten gevonden! Dan is ze de bergen ingetrokken tot Nuestra Senora de Guadalupe en daar is ze gebleven. Totale afstand vandaag: 13 km. Morgen trekt ze verder, hopelijk vindt ze de goede weg zonder kaarten... 


Update:

Onze aandachtige bloglezers ontgaat blijkbaar niets. Greet heeft vanochtend haar matje achtergelaten en had vandaag inderdaad geen last meer van rugpijn. Ondertussen kregen we nog een berichtje dat Greet al in bed ligt en morgenochtend al om 5u45 zal opstaan om zo de hitte voor te zijn.    

pamplona puente de la magdalena
Pamplona - Puente de la Magdalena

pamplona-cizur menor
Een landschap tussen Pamplona en Cizur Menor

20:10 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Greet en Angele,

Alles gaat goed hopelijk en zo te lezen geen nieuws meer van de rug van Greet. We zullen maar denken dat als er niet meer over gesproken wordt , het ergste voorbij is. Of is het matje ergens achtergebleven ? Voldoende blijven drinken zeker nu je toch meer transpireerd. Ik kwam vorige week op een blog terecht van een Vlaming die het halfweg Frankrijk had moeten opgeven omwille van nierproblemen. Ge ziet ik kan het niet laten ! Eten hoeft Greet bijna niet meer mee te nemen; er zijn winkeltjes en bars waar je een broodje kan kopen . Raar of zelden dat je een mondvoorraad voor een dag moet meedragen op je rug. Tenzij Greet nog altijd sleurt met de noedels van de Morvan ! Ik heb nochtans mijn best gedaan om ervan te eten en haar rugzak lichter te maken een van de laatste dagen dat ik met hen stapte.

Angele met veel interesse volg ik ook jou route verder,. Ik ben benieuwd hoe het op de routa del norte is.

Aan beide nogmaals en elke dag opnieuw de wens Buen Camino

Gepost door: chris | 19-06-08

Hou de moed er in Via een vriend kreeg ik jullie blogadres. Met veel interesse las ik het blog door. Jullie hebben alvast veel supporters in Vlaanderen...

Gepost door: Clement | 20-06-08

De commentaren zijn gesloten.